Bradl skončil u Forward Racingu, zamíří k Aprilii

Německý závodník Stefan Bradl měl v letošní sezoně nahradit Aleixe Espargara, jenž s Forward Racingem loni slavil titul v kategorii Open. Bradl ale od začátku sezony vůbec nenavázal na Španělovy výkony a po její první polovině se pohyboval v dolní části tabulky. Nyní s týmem Forward Racin předčasně ukončil spolupráci a bude pokračovat s týmem Aprilie.

Problémy jeho týmu způsobené zatčením majitele teď neumožnily německému jezdci závodit v Indianapolis a vhledem k tomu, že ve vzduchu visí avizovaná nabídka Aprilie, Stefan Bradl a Forward Racing po vzájemné dohodě velmi rychle ukončili spolupráci.

V pátek tým Forward Racing oficiálně potvrdil ukončení spolupráce s německým závodníkem Stefanem Bradlem, jemuž nechtějí bránit v jeho dalších závodních aktivitách. Němec tak u týmu, který má sídlo ve Švýcarsku, strávil necelý půlrok a naposledy v jeho barvách závodil v Assenu. Tam si zranil ruku, musel na operaci a domácí podnik v Německu už nejel.

V posledních dnech se spekuluje o jeho šancích jet společně s Álvarem Bautistou u Aprilie. Italského výrobce opustil Marco Melandri a v Německu za něho nastoupil Michael Laverty, jenž měl s Aprilii pokračovat dál. Jenže zatím to tak jisté není. Aprilia měla Bradlovi učinit nabídku, ale jen za předpokladu, že nebude vázán smlouvou u jiného týmu. Tato překážka je tímto překonána.

Přínos Stefana Bradla pro vývojovou práci u Aprilie vidí také Max Biaggi, testovací jezdec výrobce z Noale. Vzhledem k tomu, jak jsou v posledních dnech Němcova pozitiva prezentována, dá se předpokládat, že u Aprilie nakonec závodit bude.

Aktualizace: Z důvěryhodného zdroje máme informaci, že přestup Stefana Bradla k Aprilii je nyní již stoprocentní.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist