Bautista vše oznámí až po závodě

Alvaro Bautista už sice přibližně ví, jaká bude jeho další budoucnost v MotoGP, před závodem ve Valencii to ale nechce veřejně oznámit.

Včera ve Valencii nedokázal týmový manažer Suzuki Paul Denning ještě stále prezentovat nějaké novinky ohledně budoucnosti továrního týmu této značky na příští rok a to i přesto, že času do prvního testování na rok 2012,  které se koná v úterý, už mnoho nezbývá. Trochu dále je ale ve svých plánech jezdec Alvaro Bautista, ovšem nic konktrétního také nechtěl včera oznámit.

"Vím už novinky na příští rok, ale chci se nyní nejdříve plně koncentrovat na tento závodní víkend. Budu mluvit s týmem, od kterého mám nabídku. Jistě rád bych se už rozhodl, ale stále ještě nemohu. Doufám, že to bude možné po nedělním závodě. Chci se na něj koncentrovat a tento rok zakončit dobrým výsledkem v závodě", řekl Alvaro Bautista.
Možnosti Bautisty jsou zcela jasné: Pokud zůstane Suzuki, chtěl by zůstat i on sám. Pokud Suzuki vystoupí ze světa závodění MotoGP, tak Bautista využije nabídku od týmu Honda LCR, kde mu HRC chce dát dokonce k dispozici tovární motocykl. Jistě, tým LCR sice nemá tolik peněz k zaplacení továrního motocyklu, ale Bautista je schopen díky své mezinárodní popularitě a jezdecké kvalitě sehnat tyto peníze od různých sponzorů.

Dle zahraničních zdrojů je problém Suzuki následující: Japonské automobilce Suzuki vznikl velký problém s německou automobilovou firmou Volkswagen, které patří 20% akcií. A Němci se nyní naštvali, neboť továrna Suzuki chtěla koupit naftové motory do svých automobilů od Fiatu. A hrozí soudem, že Japonci porušili smlouvu. Aby se Suzuki vyhnula tomuto problému, tak chce firemní šéf Osamu Suzuki (81) těchto 20% odkoupit a proto potřebuje šetřit kde se dá. A závodění v MotoGP není opravdu zadarmo a proto chce pan Suzuki prozatím projekt MotoGP položit k ledu, protože to opravdu není prioritní.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist