Barcelona 125 ccm (1)

Oficielnimi testy IRTA kubatury do 125 ccm zacala dnes konecne ! na okruhu v Catalanyi nedaleko Barcelony letosni motocyklova sezona Grand Prix. Kdo jsou favorite teto nejslabsi kubatury ?

Barcelona 125 ccm (1)
V letosni sezone se da ocekavat v teto kubature opravdu velmi otevreny souboj o vitezstvi. Vzdyt ve startovnim poli jsou pouze tri dosavadni vitezove zavodu teto tridy, exmistr sveta Manuel Poggiali, ktery se vratil po dvou letech na svuj vitezny motocykl Gilera. Velkym favoritem ovsem bude i Spanel Pablo Nieto na Derbi - ten naopak po trech letech. Krome techto dvou jezdcu vyhral uz take i Ital Marco Simoncelli na Aprilii. Tato znacka z Noale ovsem sazi velmi mnoho hlavne na jeho krajana Mattia Pasiniho, drzitele titulu "Rookie 2004".
Velmi silne zastoupeni ma rakouska tovarna KTM, a to hned se tremi jezdci: Finem Mikou Kalliem, Madarem Gaborem Talmacsim a Spanelem Julianem Simonem a konecne by ve sve treti sezone chtela bojovat nejen o jednotliva vitezstvi, ale hlavne o titul.
Jeste o jednoho pilota vice pak posila do boje Jorge Aspar Martinez a to ve hned ve dvou tymech. Zde stoji za zminenou predevsim navratilec z 250-tek, Hector Faubel.
Na kitovych strojich Honda se predstavi predevsim Spanel Alvaro Bautista - Seedorf RC3 (vloni jeste na Aprilii) a Ital Fabrizio Lai - Racing World.
Ja osobne davam hodne sanci Svycaru Thomasi Lüthimu na dalsim stroji Honda, ktery zazaril v sezone 2003, ale vloni se mu vubec nedarilo.
Pro nas bude tato trida velmi zajimava, vzdyt v tymu Metis Racing, jako stajovy kolega exmistra sveta Poggialiho, pojede - ovsem na Derbi - Lukas Pesek !!!
A konecne v italskem tymu AB Cardion Blauer USA pojede na Aprilii cesky novacek Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist