Bagnaia získal prestižní ocenění Collare d'Oro al Merito Sportivo

Úřadující mistr světa MotoGP Francesco Bagnaia převzal v Římě z rukou Giovanniho Malaga, prezidenta Italského národního olympijského výboru, ocenění Collare d'Oro al Merito Sportivo. Tovární jezdec Ducati získal toto ocenění již podruhé ve své kariéře.

Italský závodník Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) obdržel ocenění Collare d'Oro al Merito Sportivo za své výjimečnému úsilí, díky němuž získal v roce 2022 titul mistra světa MotoGP. Za rozvoj a řízení sportovních aktivit v Itálii zodpovídá Italský národní olympijský výbor - Comitato Olimpico Nazionale Italiano (CONI), proto mu ocenění předal jeho prezident Giovanni Malago.

Collare d'Oro al Merito Sportivo je prestižní ocenění, které se uděluje každoročně za mimořádné sportovní úspěchy, přičemž Bagnaiovi bylo toto ocenění uděleno již podruhé. Poprvé to bylo v roce 2018, když vyhrál titul mistra světa třídy Moto2.

„Obdržet podruhé ocenění Collare d'Oro za zásluhy o sport je pro mě velká čest a jako mistra světa MotoGP mě to těší ještě víc,” řekl Francesco Bagnaia. „Jako Ital mohu toto ocenění přijmout jen s mimořádnou hrdostí a úctou k vynikajícímu úspěchu, kterého jsme všichni společně dosáhli. Děkuji CONI a prezidentu Malagovi za jejich důvěru.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist