Assen nemá obavy ze ztráty závodu MotoGP

Minulý týden prodloužila vláda Německa zákaz pořádání hromadných akci až do konce srpna, podobně reagovala Belgie a v úterý by to samé měla oznámit i vláda Nizozemska. To znamená jediné a to, že v žádné z těchto zemí nebude v červnu možné pořádat Grand Prix. Sachsenring měl být úvodním kolem restartované sezony, koncem června měl následovat Assen a Velká cena Nizozemska. Jak to tak vypadá, a pokud vše půjde jak má, sezona možná začne až někdy v srpnu.

Přesto pokud se podíváme na kalendář šampionátu, tak oba závody zatím zůstávají pod původními termíny. Asi teď nemá cenu spekulovat o tom, zda výraz “hromadná akce“ znamená čistě ten fakt, že se nemůže závodit před diváky, ale může se za předem stanovených podmínek odjet závod za zavřenými dveřmi, a pouze před kamerami Dorny. Uvidíme.

Každopádně představitelé okruhu TT Assen se nechali slyšet, že jejich vláda rovněž plánuje prodloužit zákaz hromadných akcí a tudíž nebudou moci pořádat Grand Prix ve stávajícím termínu, to znamená 28.června. Jak uvedl bývalý představitel TT Assen, Jos Vaessen, nepočítají s tím, že by v červnu Grand Prix pořádali. Zároveň dodal, že i za předpokladu, že by letos Grand Prix vůbec nebyla, nebude to pro okruh nic likvidačního.

„Sezona s deseti závody by byl úspěch,“ řekl Jos Vaessen pro Algemeen Dagblad. „Assen teď může být tak mezi polovinou srpna až koncem září. V Assenu jsme ohledně této situace ale klidní. TT je tu téměř sto let a přečkali jsme již spoustu věcí. Navíc máme dostatečně pevnou finanční rezervu, jelikož závody byly pokaždé úspěšné. Obavy tady určitě nemáme.“

TT je v Nizozemsku od roku 1925 a nejelo se tam jen v průběhu druhé světové války. Nizozemský Assen je zároveň pevnou součástí kalendáře mistrovství světa silničních motocyklů, které se jelo poprvé v roce 1949.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist