Aspar v roce 2010 v MotoGP s Ducati

Týmový šéf Jorge Martinez dnes v Doningtonu podepsal smlouvu s továrnou Ducati o spolupráci v královské kubatuře MotoGP.

Dnes v pozdním odpoledni byla během Grand Prix Velké Británie podepsána smlouva mezi továrnou Ducati a španělským majitelem týmu Aspar, Jorge Martinezem, o tom, že tato italská továrna vybaví materiálem jednoho jezdce této stáje na rok 2010 pro třídu MotoGP. Součástí smlouvy je i doložka, že od roku 2011 může být továrnou Ducati dodán materiál pro dva jezdce ! 

Jorgemu Martinezovi se tak konečně podařilo splnit jeho sen, tedy vstup do královské kubatury MotoGP. O tuto možnost usiloval Aspar tři roky.

Jezdcem by měl být pochopitelně Španěl, přičemž jasným favoritem na toto místo je Alvaro Bautista. 

"Byly to tři roky boje a hledání té nejlepší možnosti. A na závěr se nám podařilo najít to nejlepší řešení, tedy smlouvu s Ducati. Doufám, že tato společná práce bude dlouhodobá. Budeme pochopitelně i nadále provozovat týmy kubatur 125 ccm a Moto2. Takže dnešní den mohu oznámit tento první krok, ten druhý bude v okamžiku, kdy budu moci oznámit jméno jezdce. Doufám, že to bude do závodu v Brně", okomentoval uzavření smlouvy Jorge "Aspar" Martinez. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist