Aprilia ukončila projekt kubatury Moto2!

Italská továrna Aprilia ukončila dle neoficiálních zpráv a zdrojů blízkých našemu serveru svůj projekt nazvaný "Moto2" a postavila tak některé týmy, které počítaly s jejich "šasí" do situace, že si musí hledat nové!

Dle dostupných informací je to z důvodů, že se Aprilia bude muset plně soustředit na satelitní tým v superbicích, neboť s plánovaným zavedením motorů o obsahu 1000 ccm do královské kubatury MotoGP (od roku 2012) by se tato italská továrna z Noale chtěla rovněž dostat do nejprestižnější závodní série a mohla k tomu použít právě superbikové motocykly. 


Tým Mapfre Aspar už proto v uplynulých dnech testoval motocykly Moto2 vybavené šasím BQR na okruhu ve Valencii. Jezdci Julian Simon a Mike Di Meglio zajeli časy 1'38.8 respektive 1'39.0.
 

Jen pro úplnost, vítěz nedávného závodu Grand Prix dvěstěpadesátek, Hector Barbera zde zajel čas 1.36.866, zatímco Aleix Espargaró se na tomto okruhu dostal při testech s motocyklem Moto2 dokonce na čas 1'35.181, ovšem tehdy ještě s pneumatikami Michelin.

Kromě týmu Aspar (s piloty Simonem a Di Megliem) musí nové řešení hledat i týmy Speedup manažéra Luca Boscoscura (jezdci Iannone a Talmacsi), Ajo Motorsport (Alex Debon) a také brněnský tým Cardion AB Motoracing s Karlem Abrahamem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist