Test MotoE – Simulaci závodu vyhrál Aegerter, nejrychlejší čas testu má Garzo

Ve středu skončil oficiální třídenní test týmů pohárové série FIM Enel MotoE™ World Cup, jenž uspořádali na okruhu v Jerezu. Nejrychlejším jezdcem testu je Hector Garzo, vítězem simulace závodu Dominique Aegerter, který loni o celkové vítězství přišel sporným rozhodnutím z posledního podniku sezony. Nyní už všichni čekají na začátek nového ročníku elektromotorek, který odstartují na přelomu dubna a května první dva závody v rámci Velké ceny Španělska v Jerezu.

Z úterý na středu v Jerezu silně pršelo, takže dráha byla pro ranní jízdy stále mokrá. Většina jezdců zůstala v boxech, jen Bradley Smith (WithU GRT RNF MotoE) zajel sedm letmých kol a Kevin Zannoni (Ongetta SIC58 Squadra) pracoval na cvičných startech. Druhý trénink už byl na suchém povrchu a v něm zajel nejrychleji Brazilec Eric Granado (LCR E-Team), jehož maximem byl čas 1'48,939 sekundy. Na druhé pozici ztratil Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) necelé dvě desetiny, třetí Matteo Ferrari (FELO Gresini MotoE) byl o 0,325 sekundy pomalejší.

Posledním bodem programu třídenního testu v Jerezu byla simulace závodu na devět kol. Tu vyhrál Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) před Hectorem Garzo (Tech 3 E-Racing) a Mattia Casadeiem (Pons Racing 40). Brazilec Eric Granado simulaci nedokončil kvůli pádu a Jordi Torresse (Pons Racing 40) zastavila porucha techniky.

Nejrychlejším jezdcem testu v Jerezu je Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) s kolem za 1'48,458 sekundy. Na druhé pozici je Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) a třetí Matteo Ferrari (FELO Gresini MotoE), jemuž na prvního chybělo jen 0,047 sekundy.

Jezdci jako Niccolò Canepa (WithU GRT RNF MotoE team) nebo dvojice z OCTO Pramac MotoE Xavi Fores a Kevin Manfredi poslední den testu chyběli, jelikož měli povinnosti v rámci svých týmů na okruhu Bugatti v Le Mans, kde je o nadcházejícím víkendu první kolo sezony vytrvalostního MS silničních motocyklů.

Test MotoE – 3.den/simulace závodu
Středa, 13.4.2022 - Jerez (SPA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist