Matyáš Pálka veze z italské Pomposy pohár za třetí místo

Na závodech v Pomposa nás konečně uvítala slunná a teplá Itálie, tak jak ji známe. I když bylo horko, byl Matyáš rád, že ho nečeká další mokrý závod. V tomto závodním seriálu běžně jezdí Maty na rámu Blata s motorem GHR, ale bohužel tento víkend pro absenci bezpečnostního prvku na motorce, který nám bohužel nebyl po zapůjčení včas vrácen, musel přesednout na rám DM.

Ve volných trénincích se hledal správný převod pro závod a Maty si zvykal na hodně dlouhou, rychlou, ale i technickou trať o délce 1 200 metrů. V první kvalifikaci zajel kolo za 1'05,929 a ztrácel tak na prvního necelé 2,5 sekundy. Tento čas mu zajistil třetí pozici na startovním roštu, protože ve druhé kvalifikaci téměř nikdo ze soupeřů čas nezlepšil.

V první závodní rozjížďce Matyáš výborně odstartoval a držel se na druhé pozici, bohužel když se jej pokoušel předjet soupeř z kategorie Gentleman, tak ho vyvezl mimo trať. Během tří kol Maty dokázal z posledního místa ztrátu dohnat a dokončit závod na 3. místě.

Přes polední přestávku jsme opravili poškozené věci a připravili tak motorku na další závod. Po výborném startu se opět naše osmdesát čtyřka držela půl závodu na druhé pozici, při průjezdu zatáčkou si soupeře dostatečně neuhlídal a o svou pozici přišel. Cílem tedy projel opět na 3. místě. Celkově si tedy připisuje na své konto dalších 32 bodů.

Maty: „Věděl jsem, že na druhé místo mám, ale bohužel mě potkal incident a sjet tu ztrátu mě stálo moc sil, které pak chyběly ve druhé rozjížďce. Pozitivní je, že je vidět můj posun. Zase jsem se přiblížil o něco blíž k soupeřům na čele. Děkuji všem sponzorům a fanouškům za podporu. A rád bych vás pozval na Brněnskou přehradu, kde si v sobotu 8.června vyzkouším závody na Jetsurfu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist