Čekal jsem od sebe víc, říká jedenáctiletý Roman Durdis

Teprve jedenáctiletý motocyklový závodník Roman Durdis má za sebou dosavadní vrchol kariéry. V rámci světového finále FIM MiniGP ve Valencii, do něhož se kvalifikovalo 33 nejlepších závodníků (do 14let) z celého světa, obsadil celkové osmé místo.

„Umístění je sice v první polovině, ale za mě špatný výsledek. Čekal jsem od sebe více. Příště musím být silnější,” řekl bezprostředně po závodě Roman Durdis, jehož od dětství trénuje bývalý český závodník Lukáš Pešek. Vítěz dvou závodů v kategorii do 125ccm ocenil kvalitu a obrovskou konkurenci v závodu, během něhož měli mladí talentovaní jezdci možnost potkat současné hvězdy z MotoGP.

„Těsně před startem dokonce za Romanem přišel Fabio Quartararo a popřál mu hodně štěstí. Roman byl nadšený a vůbec nechápal, že za ním přišel,” řekl Pešek s tím, že právě francouzský jezdec patří mezi idoly mladého závodníka původem z Mostu.

Podle Peška rozhodla o konečném osmém místě kvalifikace. „Časově byl na tom Roman v závodě okolo třetího místa, jenže v kvalifikaci dojel v uvozovkách až sedmý a vzhledem k tomu, že trať nebyla ideální pro předjíždění, tak umístění v cíli bylo skoro totožné jako na startu,” vysvětluje Pešek, který v listopadu oslaví sedmatřicáté narozeniny.

„Každopádně úroveň byla extrémní. Loňský vítěz skončil až pátý. Chtěli jsme umístění v elitní pětce, ale pro Romana to byl dosud největší závod, takže to byla pro něj obrovská škola. Příští rok se budeme chtít kvalifikovat znovu, takže budeme bojovat,” dodal Pešek s tím, že Durdis patřil mezi absolutně nejmladší jezdce na startu.

Závěrem Lukáš Pešek prozradil, zda měl možnost v paddocku potkat své bývalé soupeře „Když se u nás zastavil Pol Espargaró, tak mě poznal a říkal Romanovi, že jsem byl rychlejší než on.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist