Legendy MotoGP letos rozšíří další tři závodníci

Vzhledem k tomu, že byla kvůli pandemii řada omezení, nebyli jmenováni mezi Legendy MotoGP již dříve vybraní tři jezdci. Letos je situace o poznání lepší, takže bylo rozhodnuto, že uvedení do Síně slávy MotoGP proběhne a to v případě Španěla Jorge Lorenza, Itala Maxe Biaggiho (na fotografii) a Novozélanďana Hugha Andersona.

Pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo, čtyřnásobný mistr světa Max Biaggi a čtyřnásobný mistr světa Hugh Anderson, všichni tři měli být uvedeni do Síně slávy MotoGP ještě před pandemií spojenou s onemocněním Covid-19. Vzhledem k různým omezením, které tuto dobu provázely bylo rozhodnuto ceremoniály odložit na později. Důvodem byl ten fakt, aby si jmenovaní jezdci mohli tento mimořádný okamžik vychutnat s rodinou, přáteli, lidmi z paddocku a zároveň, aby mohli být přítomni novináři a média.

Letos do Síně slávy MotoGP jmenují Jorge Lorenza v sobotu v rámci španělské GP na okruhu Jerez-Angel Nieto. Maxe Biaggiho jmenují v pátek, tedy první den italské Grand Prix na Autodromo del Mugello. Hugh Anderson bude jmenován později v roce, ale na základě původního plánu by k tomu mělo dojít během australské GP na Philipp Islandu.

Legendami MotoGP jsou jezdci jako Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Nicky Hayden, Jorge ‘Aspar’ Martinez a Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist