Ani druhý závod IDM tentokrát Hanika nedokončil

Český motocyklový závodník nastoupil do víkendového pátého kola německého mezinárodního mistrovství silničních motocyklů v Schleizer Dreieck a v sobotu vyhrál pole position. První závod kvůli pádu ale nedokončil. V neděli byl brněnský jezdec Karel Hanika mnohem úspěšnější, ale pak zastavili závod.

Po sobotním zklamání nastoupil Karel Hanika do druhého závodu kubatury Moto3 v seriálu IDM s jasnou hlavou a velkým odhodláním získat dobrý výsledek. Český závodník a současný lídr průběžného hodnocení Red Bull Rookies Cupu sváděl napínavé souboje a po čtyřech úvodních kolech vedl. Bohužel kvůli dešti závod zastavily červené vlajky.

Po restartu závodu pokračoval Karel Hanika v nastaveném tempu a společně Maximilianem Kapplerem z RTG Racing Team Germany jeli v čele závodního pole. V předposledním kole ale brněnský jezdec spadl a tím pro něho závod skončil.

„Mám za sebou nejhorší víkend kariéry,“ uvedl v neděli po závodu Karel Hanika. „V trénincích jsme dlouho hledali správné nastavení, z čehož plynul páteční těžký pád. V sobotu jsem dostal highsidera ve třetím kole a v neděli byl závod přerušen pro déšť. Po dvou kolech na vyzkoušení mokré trati jsme startovali do mokrého závodu na osm kol.“

„Byl to pro mě první závod na čtyřtaktu na mokru. S motorkou jsem byl spokojený, ale v pomalé levé zatáčce jsem dal ze dvojky neutrál a jak jsem tam dal jedničku, tak mě to vykoplo. Oba výpadky byly moje chyby a to mě mrzí hlavně kvůli týmu, který pracoval celý víkend výborně. Trať ve Schleizu se mi docela líbí, je tu hodně rychlých zatáček, ale okruh víc připomíná přírodní tratě, se kterými nemám žádné zkušenosti.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist