Ve Valencii také ve čtvrtek nejrychlejší Oliveira s Bendsneyderem

Ve čtvrtek pokračoval na dráze Ricarda Torma ve Valencii privátní test nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů Moto3 a Moto2. V šestistovkách byl znovu nejrychlejším jezdcem na dráze Portugalec Miguel Oliveira. V nejnižší kategorii Moto3 zůstal nepřekonán jezdec KTM Bo Bendsneyder. Smůlu měl Ital Fabio Di Giannantonio, který si pádem způsobil zlomeninu pravé klíční kosti.

V šestistovkách je prozatím nejrychlejší Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), jemuž návrat k týmu Aki Aja nesmírně svědčí. S motocyklem rakouského výrobce zajel maximum dne na hodnotu 1'35,887 sekundy. Nejpilnějším jezdcem byl se sto najetými koly Francouz Fabio Quartararo (Paginas Amarillas HP40), který nastavil druhý čas v pořadí 1'36,057 sekundy. Rozhodně mu moc nechybělo, aby překonal hranici minuty a šestatřiceti sekund.

Třetí čas 1'36,233 sekundy patří Němci Marcelu Schrotterovi (Dynavolt Intact GP), čtvrtý je Edgar Pons (Paginas Amarillas HP40) s kolem za 1'36,563 sekundy a první pětku uzavírá časem 1'36,969 sekundy Ricky Cardus, který testoval za zraněného Jihoafričana Brada Bindera (Red Bull KTM Ajo), který by měl být fit už pro další test. Binder musel podstoupit ještě jednu operaci ramene, které si zranil v testech loni v listopadu.

V nejnižší kubatuře Moto3 zůstává s čtvrtečním maximem 1'39,756 sekundy nejrychlejším jezdcem privátního testu Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo). Tovární jezdec KTM získal na druhého v pořadí jednapadesát tisícin. Tím druhým jezdcem je Aron Canet (Estralla Galicia 0,0), poslední s časem pod minutu čtyřicet - 1'39,807 sekundy. Na třetí pozici zajel Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) s maximem 1'40,106 sekundy.

Čtvrtým jezdcem druhého dne testování ve Valencii byl v třídě Moto3 Španěl Jorge Martin (Del Conca Gresini Racing Moto3), jehož nejlepší čas je 1'40,181 sekundy. První pětici nejrychlejších uzavírá Japonec Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) s maximem na hodnotě 1'40,224 sekundy. Těsně za ním je jeho týmový kolega Tony Arbolino (SIC58 Squadra Corse).

Italský závodník Niccoló Antonelli (Red Bull KTM Ajo) zajel sedmý čas 1'40,280 sekundy. Jako osmý v pořadí skončil jeho krajan Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Racing Moto3). Jezdec Gresiniho týmu ve čtvrtek zajel 1'40,485 sekundy, ale ke konci testu havaroval ve čtvrté zatáčce okruhu a zlomil si pravou klíční kost. Pro osmnáctiletého závodníka ne zcela ideální situace.

Devátý čas 1'40,843 sekundy zajel Jules Danilo (Marinelli Rivacold Snipers), desátý je Nakarin Atiratphuvapat (Honda Team Asia) s kolem za 1'41,106 sekundy. Pád ale bez následků zaznamenal skotský závodník John McPhee (British Talent Team). Ten třebaže je zpátky na dráze jen krátce po zotavení z těžkých zranění pádu na Phillip Islandu, tak si nevede vůbec špatně. Časy tým ale neuvolnil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist