V roce 2020 pojede Canet v Moto2 s týmem Ángel Nieto

Aron Canet letos bojuje o světový titul Moto3 s týmem Maxe Biaggiho. Pokud Španěl titul získá je jasné, že ho v nejnižší kategorii neobhájí, jelikož podepsal s týmem Sama Qatar Angel Nieto a příští rok nastoupí do premiérové sezony jezdce Moto2. Smlouva je prozatím do konce roku 2020.

Španěl Aron Canet je velký talent a v seriálu Grand Prix letos závodí čtvrtým rokem. V této chvíli je na průběžné druhé pozici třídy Moto3 a ve hře o titul mistra světa, který by pochopitelně moc rád získal, protože by do Moto2 přišel se statusem světového šampiona. Tým Ángel Nieto dnes totiž oficiálně potvrdil Arona Caneta jako svého jezdce týmu Moto2 pro rok 2020.

„Jsem nadšený přestupem do Moto2,“ prozradil Aron Canet. „Po čtyřech sezonách v Moto3 bojuji o titul, ale rozhodl jsem se už přestoupit a tento přestup spojit s týmem Ángel Nieto, protože Jorge Martínez “Aspar“ je důležitá osobnost motocyklových závodů a on společně s jeho týmem nabízí vše co potřebuji, což je domácí tým a rodinná atmosféra.“

„Jsem moc rád, že přestupuji k týmu, který již získal řadu titulů, vyhrál spoustu závodů a ještě víc umístění na stupních vítězů. Mají velké zkušenosti a dokážou mi poradit v mém kariérním postupu,“
dodal Canet, který začínal ve Valencii s Cuna de Campeones podobně jako Nico Terol, Sergio Gadea nebo Héctor Faubel, což jsou všichni bývalí jezdci stáje Aspar.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist