Tým QMMF Racing je kompletní

Katarský tým QMMF Racing oznámil svou sestavu v kubatuře Moto2 na rok 2011. Dvojice jezdců má následující složení, Mashel Al Naimi z Kataru a Ricard Cardus ze Španělska.

O tom, že český jezdec Lukáš Pešek v příštím roce v tomto katarském týmu nepojede, jsme psali už v tomto článku, tedy ze dne 9. prosince. Ačkoliv tyto informace byly některými zpochybňovány, tak pocházely z hodně dobře informovaných a především důvěryhodných zdrojů, které jsme ale nemohli uvést. 

Nyní už známe sestavu tohoto týmu Moto2, tedy QMMF Racing Team, což je oficiální tým katarské motocyklové federace, na rok 2011. Šéfem týmu je prezident "Qatar Motor & Motorcycle Federation" pan Nasser Khalifa Al Atya. Tým budou tvořit  domácí Mashel Al Naimi a mladý španělský jezdec Ricky Cardus - na snímku ze závodu Grand Prix Německa - Sachsenring. Smlouva se synovcem bývalého továrního jezdce Hondy Carlose Carduse, Ricardem - byla podepsána už 9. prosince v hotelu "Hotel de Paris" v Monacu.


Mashel Al Naimi jezdil vloni celou sezónu v kubatuře Moto2 za tým BQR, ale nezískal v šampionátu ani jeden bod a nejlépe dojel na 26. v Katalánsku. 

Naproti tomu Ricard Cardus se do šampionátu dostal až během sezóny, kdy se sponzorem Maquinza, nahradil v týmu SAG svého krajana Bernata Martineze, kterému "došly" sponzorské peníze. Cardus jel v roce 2010 celkem 9 závodů a ani on nebodoval, nejlépe dojel v Misanu jako 20.

Oba dva piloti budou mít v nové sezóně k dispozici motocykly Moriwaki MD600 modelové řady 2011. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist