Lukáš Pešek za katarský tým Moto2 nepojede

Hodně zákulisních řečí se v poslední době vedlo o účasti Lukáše Peška v závodech mistrovství světa Moto2 na rok 2011. Jaká je tedy situace, viděno dnešním dnem?

V článku „Jedeme dál“ bylo napsáno, že se Lukáš Pešek s podporou České pojišťovny dohodl na spolupráci s katarským týmem QMMF Racing v MS silničních motocyklů třídy Moto2 v roce 2011 a tato nominace byla také zaslána IRTA.

Bohužel šlo pouze o podepsání smlouvy o smlouvě, ta skutečná měla být podepsána minulý týden v Praze. K tomu ale nedošlo, neboť obě dvě strany se dle našich informací nedohodly na znění smlouvy a katarská delegace odcestovala domů, což znamená, že se dveře pro českého ex-vítěze dvou závodů Grand Prix v týmu QMMF definitivně zavřely!, a tato zpráva je také oficiálně potvrzena.  


Jaká je tedy další perspektiva pro pražského závodníka na příští rok? Jistě zde jsou ještě asi dvě možnosti na uvolněná místa v Moto2! Dále Peškův manažer Davide Brivio zkoumá situaci ve startovní listině stopětadvacítek na příští rok, kde v roce 2007 skončil Lukáš Pešek na skvělém 4. místě celkově a jelikož by věkem stále ještě mohl závodit v této kubatuře, tak to není vyloučené. Jen by prostě následoval své bývalé kolegy, které postihl podobný osud: Sergio Gadea a Hector Faubel!

A další variantou je jistě možnost závodění v kubatuře supersportů, kde se hned jako první možnost nabízí český tým Intermoto, který má doposud pod smlouvou pouze jediného jezdce, Brita Gina Reu.

Nejbližší dny, či možná hodiny, nám celou situaci okolo Lukáše Peška osvětlí a náš server o tom bude pochopitelně aktuálně informovat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist