Salač podstoupil operaci pravého předloktí

Český závodník MS silničních motocyklů Filip Salač podstoupil ve čtvrtek úspěšnou operaci pravého předloktí, aby tím odstranil problémy s nedostatečným prokrvením, tzv. kompartment syndromem (arm pump). Salač měl zdravotní problémy v testech i zahajovacím podniku sezony 2023 v Kataru.

Problém s nedostatečným prokrvením pravé ruky měl Filip Salač už v závěru sezony 2023, takže po skončení sezony podstoupil v České republice operaci, aby sezonu 2024 zahájil v plné zdravotní kondici. Bohužel jak se ukázalo, potíže spojené s kompartment syndromem neustoupily, takže Salač po skončení katarské GP podstoupil druhou operaci. Ta proběhla ve čtvrtek a provedl ji tým specialistů pod vedením Dr. Xaviera Mira v nemocnici Universitari Dexeus v Barceloně.

Jelikož je už příští týden na programu druhá Grand Prix sezony v Portugalsku, bylo po dohodě s týmem Elf Marc VDS Racing rozhodnuto, že se Filip Salač tohoto podniku nezúčastní a soustředí se na rekonvalescenci tak, aby byl připraven na závod v Texasu.

„V zimě jsem podstoupil operaci, abych se pokusil vyřešit problémy s rukou (arm pump), ale bohužel jakmile jsem začal před sezonou znovu jezdit, problém se vrátil,“ uvedl Filip Salač, který, než došlo k rozhodnutí podruhé operovat, konzultoval aktuální zdravotní stav s Dr. Mirem a šéflékařem MotoGP™ Dr. Angelem Chartrem. „Bolest a nepohodlí mi velmi ztížily jízdu na delší vzdálenosti v prvním podniku v Kataru. V Barceloně jsem dlouho diskutoval s lékařským týmem a zdá se, že se problém nepodařilo vyřešit, takže nejlepším řešením byla druhá operace.“

„Operace proběhla velmi dobře a stejně tak se i cítím, i když jsem nesmírně smutný a zklamaný, že nebudu moci závodit v Portimau. Omlouvám se týmu i našim skvělým sponzorům a děkuji všem za pochopení a podporu, protože mi od začátku dávali najevo, že moje pohoda je pro ně hlavní prioritou. Nyní budu tvrdě pracovat na rychlém zotavení, abych se mohl co nejdříve vrátit na trať a podávat výkony na nejvyšší úrovni,“
dodal Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist