Lukáš Pešek: Jedeme dál!

Lukáš Pešek se s podporou České pojišťovny dohodl na spolupráci s katarským týmem QMMF Racing Team v MS silničních motocyklů třídy Moto2 v roce 2011 a dnes byla jeho nominace v tomto týmu zaslána IRTA.

Tým QMMF Racing, jehož manažerem je pan Nasser Khalifa Al Attiyah (prezident katarské motocyklové federace, viceprezident FIM a šéf okruhu Losail), má k české republice velmi blízko, neboť jeho technickým ředitelem a týmovým koordinátorem byl jmenován Miloš Čihák, který bude mít na starosti technickou část týmu. 


Lukášovým týmovým kolegou bude katarský jezdec Mashel Al Naimi (na snímku). Dodavatelem motocyklů je japonská společnost Moriwaki, která letos slavila díky Eliasovi premiérový titul mistra světa ve třídě Moto2. Tým bude mít plnou tovární podporu.

Lukášův technický personál bude šestičlenný, šéfmechanik je ve výhledu a určitě se bude jednat o zahraničního profesionála v oblasti závodních čtyřtaktů ze zkušenostmi z mistrovství světa. Dále by se o Lukášův motocykl měla starat dvojice mechaniků, specialista na datarecording, podvozek a pneumatiky. Jako o místu pro evropskou základnu týmu se uvažuje o České republice nebo Španělsku.


Testování bude zahájeno v únoru, kdy budou k dispozici objednané motocykly a kromě oficiálních evropských termínů bude probíhat na okruhu Losail u Dauhá. Dříve už ovšem na tomto okruhu začne jezdecký tréninkový program na zapůjčených motocyklech od týmu INTERMOTO.

Lukáš Pešek přímo z Kataru, kde jednání probíhala, ke svému budoucímu angažmá uvedl: "Jsem nadšený, jedná se o místo v týmu s velkou perspektivou a těším se na příští sezónu!" Miloš Čihák zhodnotil jednání následovně: "Projekt, který se podařilo dohodnout, je pro mě jako z říše snů. Uděláme vše proto, abychom využili tuto jedinečnou příležitost a před námi je v tomto ohledu ještě mnoho práce jak v přípravném období, tak v závodní sezóně."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist