Simon: Le Mans je moje oblíbená trať

V posledních dvou létech stál španělský pilot Julian Simon vždy na bedně. A nyní chce na stejném místě slavit ex-mistr světa stopětadvacítek "Julito" své první vítězství v kubatuře Moto2.

Po závodě v Estorilu panovala po druhém místě Juliana Simona v týmu Mapfre Aspar hodně uvolněná nálada. Španěl se totiž vrátil ke své formě z posledních roků, vždyť jen vloni skončil aktuální vicemistr světa Moto2 pětkrát jako druhý. A tak nebylo divu, že se v boxu týmu Jorge «Aspar» Martineze začalo dokonce nahlas mluvit o prvním vítězství. Už tento víkend se koná další závod Grand Prix na okruhu Le Mans a to je právě oblíbená trať Juliana Simona. 
"Mám rád tento okruh! V posledních dvou létech jsem zde stál vždy na podiu, 2009 jsem vyhrál závod 125 ccm, v posledním roce jsem byl druhý v Moto2", vysvětloval pilot Suteru: "Udělám vše proto, abych tuto sérii na francouzském okruhu prodloužil. A nejlépe vítězstvím. Bylo by hodně důležité, abychom potvrdili dobrý výsledek z Estorilu, tím pádem bych byl nadále hodně vpředu v tabulce MS", řekl aktuálně pátý jezdec kubatury Moto2.
"Tento okruh je jako šitý na můj jezdecký styl, prostě se tu cítím velmi dobře. Jsou zde úseky, kdy je potřeba hodně tvrdě brzdit. A to mám rád. Jedinou otázkou v Le Mans je vždy počasí, takže musíme vyčkat, co s námi udělá. V Le Mans se může počasí velmi rychle měnit...", ví dobře Julian "Julito" Simon.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist