Simon: Další změna týmu

Vicemistr světa Moto2 z roku 2010 Španěl Julian Simon mění na rok 2013 opět tým, ale zůstává v kubatuře Moto2.

Španěl Julian Simon se stal v roce 2009 mistrem světa kubatury do 125 ccm a o rok později vicemistrem zbrusu nové třídy Moto2. V roce 2011 si při pádu v Barceloně, který zavinil Kenan Sofuoglu, zlomil několikanásobně nohu a od té doby hledá Simon marně svou dřívější formu.
Pro sezonu 2013 chce "Julito" změnou týmu začít novou etapu své kariéry a pokusit se opět vrátit na samou špičku startovního pole. Simon vyměnil po sezoně 2011 tehdejší tým Aspar a odešel k týmu Avintia Blusens. Nyní tedy odchází k Italtransu, kde konečně dostane dlouho slibovaný motocykl Kalex, tedy ten, po kterém pořád toužil. Tento rok sice po jednom závodě vyměnil britské šasí FTR za švýcarského Sutera, ovšem výsledkem bylo pouze jedno podiové umístění v Indianapolis.
Simon mohl zůstat i nadále u Avintii a dokonce si mohl vybrat kubaturu. Tedy mezi Moto2 a kubaturou MotoGP na motocyklu CRT, který ostatně testoval u nás v Brně. Dokonce se uvažovalo i o návratu do nejnižší kubatury, tedy do Moto3, kde měl zájem především jeho ex-šéf Jorge "Aspar" Martinez.

Kdo bude jeho týmovým kolegou, není zatím jasné, i když vše ukazuje na to, že by v italském týmu Iltrans mohlo jet španělské duo Toni Elias - Julian Simon. Ostatně Elias opravdu nahradí v posledních čtyřech závodech sezony 2012 Itala Claudia Cortiho, jehož výsledky na rozdíl od jarních testů jsou zklamáním - celkově je až 10. a zajel pouze jednu bednu - na mokru v Le Mans

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist