Sam Lowes podepsal pro rok 2020 s týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

Britský závodník Sam Lowes zůstává také v příštím roce jezdcem mistrovství světa Moto2, jen už to nebude s týmem Gresini, ale s týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Jen co ve čtvrtek potvrdil Xavi Vierge přestup k Petronasu, hned druhý den byl na jeho místo oficiálně potvrzen zkušený Lowes. Jezdecká sestava týmu pro rok 2020 tak bude Alex Márquez a Sam Lowes.

V roce 2020 nastupuje Sam Lowes svoji šestou sezonu v Moto2, kterou spojí s belgicko-španělským týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Do světového šampionátu prototypů přišel v roce 2014, tedy hned potom, co s Yamahou vyhrál titul mistra světa ve World Supersport. V roce 2017 jel jednu sezonu s Aprilii v MotoGP a poslední dva roky je znovu součástí Moto2.

„Jsem nadšený, že mám tu příležitost se připojit k týmu, který považuji za nejlepší v Moto2,“ prozradil Sam Lowes. „Alex Márquez letos odvádí výbornou práci a mít ho za týmového kolegu mi umožní se hodně věcem naučit. Během kariéry jsem si prošel těžkými časy a myslím, že nyní konečně nadešla má chvíle. Moc se těším na spolupráci se všemi v týmu. Je to splněný sen a udělám vše co bude v mých silách, abych vloženou důvěru splatit skvělými výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist