Redding nabral dech a chce vyhrávat

Britský motocyklový závodník Scott Redding zahájil první polovinu letošní sezony velmi výrazným způsobem, když si v čele průběžného hodnocení Moto2 vytvořil náskok kolem padesáti bodů. Závěr první části už tak silný z jeho pohledu nebyl a to stačilo, aby se jeho náskok snížil na současných třiadvacet bodů.

Po měsíční přestávce se Scott Redding vrací zpátky do sedla motocyklu třídy Moto2, aby odstartoval druhou část sezony, kterou zahájí intenzivní tři týdny s Grand Prix v Indianapolis, České republice a Velké Británii. Cílem a úkolem britského závodníka je navýšit bodový náskok na druhého v pořadí Pola Espargara a ve finále získat titul střední kubatury.

To samozřejmě není nic snadného už jenom kvůli tomu, že Pol Espargaró druhou půlku zahajuje s vědomím, že má příští sezonu jistou, když podepsal smlouvu s Yamahou a pojede v MotoGP. Scottu Reddingovi pomohla letní přestávka, protože ta zastavila skutečně mohutný nástup Pola Espargara a umožnila britskému jezdci nabrat dech. Teď už to bude čistě na něm samotném.
„Po několika týdnech bez závodění se už docela těším až začnu o víkendu v Indianapolis znovu pracovat,“ uvedl Scott Redding před letos třetí Grand Prix v USA.. „Letní přestávka byla celá kolem motorek, horských kol, motokrosových motorek a také jsem pár dnů strávil s Colinem Edwardsem v jeho Bootcampu v Texasu. Nyní se ale musíme soustředit na motorku Moto2 a zahájili druhou polovinu sezony.“

„Po dovolené se cítím svěží a uvolněný,“
pokračoval Scott Redding. „Dráha v IMS mi v minulosti nedělala problémy, takže uvidíme, jak nám to tam půjde. Potřebujeme se znovu dostat na špici, stejně jak jsme byli v úvodu první části sezony a odstartovat druhou polovinu sezóny kvalitním výsledkem už tento víkend v Indianapolis.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist