Rabat je odhodlán ve Valencii závodit

Španělský závodník Esteve Rabat měl komplikovanou celou letošní sezonu. V roce obhajoby titulu mistra světa válčil s problémy v podobě zranění z tréninků. V létě si zlomil klíční kost, před podzimní cestou do Asie zase ruku, takže na jeho výkonech to bylo znát a samozřejmě to bylo znát na počtu získaných bodů.

Španěl Esteve Rabat nestačil na Johanna Zarca, který získal letošní titul mistra světa, ale byl blízko šance sezonu dokončit druhý. To se jezdci týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing nakonec zkomplikovalo, protože kvůli zlomené ruce vynechal jak závod v Malajsii, tak Austrálii a Malajsii. To stačilo, aby Španěla v průběžném hodnocení předstihl Alex Rins.

Oba španělské závodníky nyní dělí osm bodů a právě o titul vicemistra světa půjde ve víkendové Grand Prix především. Rabat ještě musí projít vstupní lékařskou kontrolou, nicméně po prvních kilometrech volného tréninku zjistí, zda je nebo není schopen víkend absolvovat. Zdravotní stav je pro Rabata nesmírně důležitý, protože už příští týden bude testovat prototyp v prvním testu sezony MotoGP 2016.

„Od návratu z Austrálie jsem byl plně koncentrován na léčbu, každý den s třemi hodinami fyzioterapie zraněné levé ruky k normálnímu tréninku,“ prozradil Esteve Rabat. „Ruka je nyní mnohem silnější než byla v Japonsku nebo Austrálii a stejně tak zápěstí je na tom lépe, takže si myslím, že jsem připraven závodit.“

„Do Valencie mířím bez nějakých očekávání. Cíle si stanovíme až potom, co budu v pátek sedět na motorce, protože díky tomu získám mnohem lepší představu, co je v mých možnostech. Bude to můj poslední závod v třídě Moto2, takže bych ho v neděli rád dokončil s dobrým výsledkem a pak už zahájím přípravu na testy MotoGP, které následují hned v úterý a ve středu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist