MZ definitivně bez Westa

Nad dalším pokračováním závodní kariéry australského jezdce Anthonyho Westa se vznáší temné mraky. Jednomu z nejlepších současných "vodníků" totiž chybí sponzorské peníze, aby si mohl zajistit nějaké to místo v týmu.

30-letý Anthony West stojí po dvou neúspěšných sezónách na samém okraji propasti. Za dva roky svého závodění v týmu MZ v kubatuře Moto2 mu růže zrovna nekvetly a celková umístění 23. (26 bodů) a 22. (40 bodů) nebyly zrovna nějakým zvláštním doporučením do dalšího závodění. Nejlépe dojel letos v Assenu a ve Valencii - vždy jako čtvrtý a to bylo hodně málo, vloni pak jednou sedmý. West má sice podepsanou smlouvu do MotoGP s týmem Speed Master, kde by měl pilotovat motocykl CR odvozený od superbikové Aprilie, ale nesehnal potřebné sponzorské peníze.Takže se zdálo, že zůstane u stávajícího týmu MZ Racing v Moto2, ale...
Obchodní ředitel německého týmu ze Zschopau, Martin Wimmer, požadoval od Westa rovněž peníze za závodění na rok 2012 a ty prostě australský pilot nesehnal. Takže místo něho pojede za MZ švédský nováček Alexander Lundh, v letošní sezóně 16. ve světovém šampionátu supersportů: "Lundh sice není žádný špičkový jezdec, navíc je hodně velký. Ale občas by mohl dojet v bodech", říká Martin Wimmer po angažování Lundha.

A Anthony West, pokud nesežene žádné peníze na své závodění v MotoGP, tak bude muset stejně jako v některých předešlých sezónách, čekat na volné místo některého zraněného kolegy, nebo jezdit jiný seriál než je Grand Prix. Anebo dokonce ukončit kariéru...

West doposud během 170 závodů GP jednou vyhrál - v Assenu 2003 - a celkem 5x stál na stupních vítězů (naposled v Doningtonu 2005 skončil druhý), dokázal ale v seriálu supersportů dojet 6x na stupně vítězů a z toho dokonce dvakrát vyhrát.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist