Jorge Martin má pozitivní test na Covid-19

Španělský závodník Jorge Martin měl podle španělského webu AS pozitivní test na koronavirus a pokud to potvrdí i druhý test, bude prvním z jezdců Grand Prix, který kvůli Covid-19 zůstane nějakou dobu mi dění na závodní dráze. Jezdec Red Bull KTM Ajo přitom bojuje o titul mistra světa Moto2 a od vedení v šampionátu ho nyní dělí jen osm bodů.

Od červencového restartu sezony MotoGP je každý jezdec, dřív než vstoupí do paddocku, povinen mít test na koronavirus a prokázat se negativním výsledkem. Úterní test byl pro Martina pozitivní, takže je nyní v izolaci a čeká na výsledek druhého testu. Pokud bude také pozitivní, Martin nebude moci závodit do doby než budu jeho testy v pořádku.

Ve čtvrtek se očekává oficiální stanovisko Dorny, ale dle AS.com nemusí být Martin jediný, kdo měl před GP San Marina pozitivní nález. Zatím to byl v Rakousku člen televizního štábu Dorny a jezdec Rookies Cupu Matteo Bertelle, jehož zastavil pozitivní test při druhém víkendu na Red Bull Ringu.

AKTUALIZACE – oficiálně potvrzeno Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) byl pozitivně testován na Covid-19 a proto nemá přístup do paddocku MotoGP v Misanu. Dalším pozitivně testovaným byl jeden z mechaniků, ale název jeho týmu oznámen nebyl. Oba nemají příznaky, nebyli v paddocku a jsou v izolaci. Kdy bude možný jejich návrat je otázkou negativního výsledku testu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist