Aragónské změny v Moto2 a ve dvácách

Pro následující závod v Alcanizi bylo rozdáno několik volných karet a bylo také zaznamenáno několik změn ve startovní listině.

V nejslabší objemové třídě uvidíme celkem tři jezdce s wild card. Budou to dva Španělé a jeden Němec. 17-letý Josep Rodriguez zde startoval už vloni a dojel v úvodu jako 22. V letošním roce jel na divokou kartu v Jerezu a za 15. místo získal dokonce svůj první mistrovský bod. Jeho jmenovec se jmenuje Pedro Rodriguez a pojede motocykl Aprilia RSW týmu DVJ pod domácím sponzorem “Turismo de Aragon”. 
Tuto španělskou dvojici kompletuje nám všem velmi dobře známý Němec Kevin Hanus s motocyklem Honda RS125R, který má za sebou už pět startů na divokou kartu s nejlepším umístěním vloni doma na Sachsenringu - 18.
Tím druhým bude 20-letý Polák Mateusz Korobacz, který pojede jako třetí jezdec za tým QMMF Racing Team. Tohoto polského vicemistra kubatury Superstock 600 jsme viděli u nás v Brně, kdy dojel v závodě mistrovství Evropy malých stocků v roce 2010 jako 13. Polák pojede pochopitelně na náhradním motocyklu Moriwaki MD600.
Ital Alex Baldolini i tentokráte nahradí ve španělské stáji Kalex Pons Racing zraněného syna majitele stáje Axela.

Nic nového není ani v týmu Technomag CIP, kde po závodě na okruhu "Misano World Circuit" dostane druhou šanci zkušený Japonec Tomoyoshi Koyama, který pojede místo zraněného Turka Kenana Sofuogla. “Koyamax” závodil o víkendu v Albacete, skončil v šampionátu CEV jako 4. a celkově mu patří bronzová pozice.

Na závodní trať se naopak vrací Kolumbijec Yonny Hernandez (Blusens STX), který spadl u nás v Brně a o angažování Joana Olivého jsme vás informovali v tomto článku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist