V týmu Aeroport de Castello opět mění jezdce

Španělská stáj Aeroport de Castello v Moto2 patřící ex-pilotovi a vítězi závodu GP Alexi Debonovi vyměnila opět svého jezdce. Nyní dostává šanci Joan Olivé ze Španělska.

Po Irovi Kenu Coghlanovi, kterému během první části letošní sezóny došly sponzorské peníze a po Assenu musel opustit sedlo motocyklu FTR stáje Aeroport de Castello, ho nahradil v Mugellu italský mladík Tommaso Lorenzetti. Ten vydržel v sedle ještě na Sachsenringu a v Brně, V Indianapolis ale už jel domácí JD Beach a naposled v Misanu další Američan Jacob Gagne, kterého podporuje Kevin Schwantz.
Od závodu na okruhu Alcaniz - MotorLand Aragón se ale v sedle tohoto motocyklu FTR objeví až do konce sezóny další jezdec, tedy v pořadí už pátý, 26-letý Joan Olivé. Tento Španěl vloni absolvoval celou sezónu Moto2 ve stáji Jack & Jones by A.Banderas, nezískal však ani jeden jediný bod a nesehnal tak ani stálé angažmá na letošní rok. Ovšem španělský jezdec není rozhodně žádným "ořezávátkem", o čemž svědčí jeho celkem devět podiových umístění ve stopětadvacítkách a i jeho konečná umístění v této kubatuře v Top-10: 2006-10., 2007-8., 2008-7., 2009-9. Letos působil Olivé doposud jako testovací jezdec továrny KTM v nové kubatuře Moto3 a naposled v Misanu jel za zraněného Yonnyho Hernandeze v týmu Blussens -STX v Moto2. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist