Alex de Angelis hledá tým a motorku na 2010 a také 2011

Sanmarinský jezdec Alex de Angelis je po návratu Hiroshiho Aoyamy a po peněžním krachu svého týmu RSM Scot Moto2 bez motorky a hledá tak, jak dokončit sezónu 2010, respektive kde jezdit příští rok...

Sanmarinský jezdec Alex de Angelis se musí po comebacku Hira Aoyamy poohlédnout po nějaké "práci", neboť jeho předchozí tým RSM Scot Moto2 je ve velkých finančních problémech a De Angelisovo místo už neexistuje. 


Aktuálně je tedy Alex de Angelis bez práce, bez motorky a bez týmu. Ve třech záskocích za zraněného Aoyamu skončil sanmarinský pilot vždy jako poslední v cíli, když v Laguně Sece dokonce prohrál i s jezdcem na divokou kartu (Roger Lee Hayden). Není tedy divu, že tým Interwetten Honda se už nemohl dočkat návratu svého stabilního jezdce - japonského mistra světa Hira Aoyamy. A jelikož současně "došly" penízky i původnímu týmu RSM Scot Moto2 (zůstal pouze jediný jezdec Niccolo Canepa), tak se musí Alex de Angelis ohlédnout po nějakém jiném týmu a motorce, aby vůbec dokončil sezónu 2010. "Hledám nějaké řešení, ale nic konkrétního v ruce nemám", říká De Angelis v rozhovoru pro GPOne.


"Nemám žádné přehnané požadavky, pro mě je důležité dokončit vůbec tuto sezónu. Zajímají se sice o mě jak italské, tak i španělské týmy, ale není to nic konkrétního", říká dále De Angelis.

A o které týmy vlastně jde? Po odchodu Mattia Pasiniho je volné místo v týmu JiR, kde zatím na druhém motocyklu MotoBi jezdí bez úspěchů japonský testovací jezdec TSR Yusuke Teshima a De Angelis by se tak stal týmovýcm kolegou Simone Corsiho. A dále ve španělské stáji Sita Ponse, kde by mohl jet třetí motocykl Kalex vedle Sergia Gadei a Axela Ponse. 


Nyní odletěl De Angelis do USA, aby se poohlédl po volném místě. Právě zde zajel vloni tento jezdec svůj nejlepší výsledek v MotoGP - druhé místo. Navíc po Indy následuje domácí závod Grand Prix v Misanu, a zde by chtěl De Angelis rozhodně závodit. 

"Stalo se to ve velmi špatných časech a moje výsledky nebyly bohužel na takové úrovni, abych si místo v MotoGP udržel. Škoda! Myslím si, že mohu jet i s motocykly o objemu 1000 ccm hodně rychle. Prostě, jsem na trhu volný" říká dále Alex de Angelis, který už vůbec nepočítá s místem v MotoGP, spíše s Moto2, ale nevyhýbá se ani nabídkám ze superbiků.




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist