V Brně zřejmě bez Canepy!

Firma Rapid Inside NCS ukončila okamžitě svou spolupráci s týmem RSM Team Scot, pro který dodávala motorky - šasí - pod jménem Force GP210.

Konstruktérská firma "Rapid Inside NCS", která vyrábí motocykly - šasí značky Force GP210 ukončila pro nové porušení platebních podmínek (tedy česky řečeno platební neschopnosti) spolupráci s týmem kubatury Moto2 - RSM Team Scot- za který jezdí jezdci Niccolò Canepa a Alex De Angelis. Místo sanmarinského jezdce měl jet v Brně původně australský dvojnásobný ex-šampion supersportů Andrew Pitt, ten se ale zranil při závodech BSB v Brands Hatch a jeho start byl stejně vyloučený. 


Už předtím nemohl Pitt startovat na Sachsenringu, neboť Canepa v předchozím závodě v Katalánsku rozbil svůj motocykl tak hrozně, že tento nebyl schopen dalšího závodění a Canepa tak jel v Německu uvolněný motocykl po De Angelisovi. Nový motocykl pro Pitta firma Rapid Inside NCS už nepostavila, neboť tým RSM Team SCOT na něho neměl peníze. 


Tato situace jen odpovídá vyjádření Alexe de Angelise, když se ho novináři ptali, kde bude závodit po skončení hostování v týmu Interwetten Honda MotoGP (místo zraněného Hira Aoyamy) a on odpověděl: "Nevím, v Moto2 za tým Scot asi ne, neboť jsem nejenže nedostal ani jednu letošní výplatu, ale ani proplaceny cestovní náhrady".

Tým Scot se potýká s finančními problémy už od z loňské sezóny, kdy nejdříve vyhodil na dlažbu japonského jezdce Takahashiho a nahradil ho Maďarem Gáborem Talmacsim, který přinesl sponzorské peníze od MOLu. Potom ale nezaplatil za leasing HRC a kvůli tomu nedostal tento motocykl MotoGP na letošní sezónu a konečně dluží výplaty i loňským pilotům Raffaelu De Rossovi (250 ccm) a Yukimu Takahashimu (MotoGP). 

Současná situace tohoto týmu je hodně vážná a celý tým s Niccolo Canepou tak bude asi muset vynechat brněnský závod Grand Prix. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist