Viňales: Musel jsem svou hlavu přeprogramovat

Jezdec týmu Avintia Racing Maverick Vinales byl hodně zklamán po svém vystoupení v Jerezu, a tak závod v Estorilu chce začít s úplně jinou taktikou.

Maverick Vinales skončil při domácím závodě v Jerezu až šestý, přičemž měl mladý Španěl hodně štěstí v tom, že jeho lehký pád na samém začátku závodu neznamenal jeho kompletní konec. Tak zbylo na aktuálně druhého jezdce aspoň několik mistrovských bodů. 
Tento závodní víkend v Estorilu chce ale mladý Španěl zaútočit znovu na nejpřednější pozice a především porazit italského "Rookieho" Romana Fenatiho, tedy hodně nečekaného soupeře, který nejenže vyhrál v Jerezu, ale je i vedoucím jezdcem šampionátu kubatury Moto3. Navíc se o Italu Fenatim nyní hovoří a píše daleko více jako o "Supertalentovi", než právě o Mavericku Viňalesovi: "Odjezd z Jerezu pouze se šestým místem znamená, že v Estorilu musíme nastoupit do závodu s úplně jinou taktikou a především získat novou motivaci", ví dobře vloni třetí jezdec MS v "malorážkách".
V Portugalsku 2011 bojoval 17-letý Španěl Maverick Viňales celý závod s Johannem Zarcem o třetí místo na podiu, nakonec ho prohrál o pouhých 0.002 sekundy, což dodatečně rozhodla až cílová kamera: "Mám rád Estoril, nakonec vloni jsem zde zajel opravdu velmi dobrý výsledek. Dva závody během jednoho týdne, to je super, tak mohu nepodařený Jerez velmi rychle vymazat z hlavy a dívat se pozitivně dopředu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist