Tým Redox PrüstelGP představil tým s Kornfeilem a Salačem

Oficiální představení týmu v pátek absolvovala německá stáj Redox PrüstelGP. V roce 2019 s týmem pokračuje Jakub Kornfeil a nováčkem bude další český závodník Filip Salač. Týmové barvy Němci představili na Sachsenringu, závodním okruhu série Grand Prix.

Již třetím rokem jede s německým týmem Jakub Kornfeil, který letos nastupuje svoji desátou kompletní sezonu v mistrovství světa Moto3. Loni obsadil celkové osmé místo a letos bude mířit na Top5. Novou posilou týmu je Filip Salač, který přichází z prostředí závodů FIM CEV Repsol Moto3 a Red Bull Rookies Cupu. Jeho šéftechnikem bude Stefan Kirsch, který posledních pár let spolupracoval v mistrovství světa s Philippem Öttlem.

Do poloviny února tým absolvuje privátní testy s novými stroji rakouského výrobce KTM. Až oficiální IRTA testy ale ukážou, jak jsou na tom ve srovnání s ostatními konkurenty.

„Je to můj třetí rok s týmem, což mi ukazuje, že mi věří, líbí se jim styl mé jízdy, mentalita a chování,“ uvedl Jakub Kornfeil. „Upřimně jsem moc rád, že s týmem pokračuji dál. Myslím, že dokážeme dosáhnout skvělých výsledků. Hodně rychlých jezdců z Moto3 odešlo, což by nám v tomto ohledu mělo pomoci. Na sezonu jsem připraven a naše cíle jsou opravdu vysoké, takže věřím, že umístěním budou výsledky v první pětce nebo dokonce trojce. Proto potřebujeme mít silnou první část sezony, protože pokud jste vpředu od začátku, je to pak snadnější.“

Filip Salač během prezentace řekl: „Jsem moc rád, že v tomto roce pojedu v Moto3 s Redox PrüstelGP. Pro každého jezdce je snem dosáhnout mistrovství světa. Jsem nesmírně rád, že jsem součástí tohoto týmu jelikož si myslím, že patří mezi jedny z nejlepších v třídě Moto3. Mým plánem pro tuto sezonu je být nováčkem roku, závody končit do desátého místa nebo být součástí přední skupiny, nicméně uvidíme až po prvních testech jak na tom jsme."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 2 Kč
Fantom40 přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
be-bob přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist