Španělský opatrný krůček vpřed

Několikrát atakoval Jakub Kornfeil při dnešní kvalifikaci v Jerezu hranici jedné minuty a padesáti vteřin, nakonec však tento souboj s časem prohrál, což byla škoda, neboť by se v případě pokoření této hranice na startovním roštu posunul ještě o nějaké to místečko dopředu.

I tak je však postup vpřed hodně velkým progresem oproti předešlému závodu v Kataru. Ať už totiž zítra bude v Jerezu jakkoliv, přičemž nejen meteorologové, ale i zlý jazykové hovoří o hrozbě deště pro zítřejší druhý závod mistrovství světa silničních motocyklů, je velmi důležité stát co nejvíce vepředu, protože v průběhu prvních pěti kol se budou „karty míchat“ absolutně nejvíce a byla by škoda zůstat „zašpuntován“ za někým a ztratit tak třeba kontakt se skupinou, která určitě bude bojovat o body.
„Myslím, že dnes to bylo docela dobré, ale úplně spokojený nejsem, protože vím, že to mohlo být mnohem lepší!!! Pomalu se učíme komunikovat s novým prostředím a pomalu se posouváme přes problémy. Před začátkem víkendu jsme si určité věci vyříkali a od prvního pátečního tréninku probíhá i postupný progres. V dnešním ranním volném se nám podařilo odstranit stále se občas objevující potíže s plynem respektive s jeho zpožděnou reakcí a já se tak mohl konečně plně soustředit na jízdu. Domnívali jsme se, že to zkrátka bude fungovat i v kvalifikaci, avšak opak byl pravdou a problém s nímž bojujeme již od katarského druhého volného tréninku, se však objevil znovu. Zkoušel jsem i přesto, že to nefungovalo optimálně, tahat co to šlo, ale bylo to „málo“! Stále jsem se pohyboval mezi 17.-22.místem a tak jsem zajel do boxu, oznámit, že problém stále trvá. Při opětovném vyjetí na trať jsem pak začal zajíždět docela solidní časy a nová zadní guma mi rovněž sedla. Ke konci však už hodně foukal nárazový vítr, což byl i jeden z důvodů proč se nejelo až tak rychle. Ještě něco vyzkoušíme v ranním warm upu a pak se ……děj vůle boží.“, řekl Jakub Kornfeil.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist