Salač: Těším se na závod, bude to stíhací jízda

Druhým dnem pokračoval letošní čtrnáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu v italském Misanu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač jednadvacátý a musel tak absolvovat Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit do Q2, a tak zítra bude startovat z šestadvacáté pozice.

Poslední trénink znamenal pro Filipa jednadvacáté místo a výsledkový propad oproti předchozím tréninkům. „Ráno ve volném tréninku se mi dařilo, sice jsem nebyl na prvních místech, ale jel jsem na použitých pneumatikách a podařilo se mi zajet 1:42,9 a více takových rychlých kol na gumě, která měla za sebou patnáct kol. To bylo super! Pak jsme dali nové pneumatiky, ale měl jsem smůlu. Vždycky se mi podařil první sektor a byl jsem třeba a půl sekundy rychlejší než v nejrychlejším kole, ale pak byla žlutá vlajka a musel jsem zpomalit a nesmí v tom kole zrychlit. To pravidlo člověk neovlivní, buď má štěstí, nebo smůlu, když vlajka je. Nepovedlo se mi tedy zajet ani jedno rychlé kolo,“ okomentoval poslední volný trénink Filip.

První část kvalifikace Salačovi nevyšla a nepostoupil mezi nejlepších osmnáct jezdců. Do zítřejšího závodu tak odstartuje z deváté řády. „V kvalifikaci jsme jeli stejnou strategii, vyjel jsem na použitých pneumatikách, jen abych si to objel a zjistil, jaké jsou podmínky na trati a jak funguje tlak na té teplotě, jaká zrovna je. Pak jsme dali nové pneumatiky, první kolo jsem měl docela dobře rozjeté, ale pak jsem dostal highsider, tím to kolo pro mě skončilo. Tak jsem najel do druhého rychlého kola, dokonce bylo ještě rychlejší, ale bohužel jsem dostal další highsider a vyjel jsem mimo track limits. To kolo jsem dojel, myslím si, že i ten čas by stačil na postup do Q2. Když jsem najížděl do posledního kola, měl jsem dobrý pocit, že to vyjde, ale zase tam byla žlutá vlajka. Kvalifikaci jsme tedy opět prokaučovali, ale myslím si, že není nic ztraceného. Jsem tady hodně silný, dovedu jet rychle sám, to je důležité. Už se těším na zítřejší závod, bude to stíhací jízda, ale doufám, že se mi bude dařit a dostanu se rychle dopředu,“ uzavřel sobotu Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KubaLou přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist