Pro Salače parádní závod do momentu než ho srazil soupeř

Český závodník třídy Moto3 Filip Salač měl výborně rozjetý nedělní závod katalánské Velké ceny, kdy se během úvodních kol dostal z konce startovního roštu až k vedoucí skupině. Bohužel chyba jiného jezdce způsobila pád a poté následné odstoupení ze závodu.

Po sobotních technických problémech a penalizaci musel Filip Salač do závodu nastoupit z chvostu startovního pole, nicméně nováček ve své kategorii podal hned po startu skvělý výkon. Okamžitě získával jednu pozici za druhou. Netrvalo dlouho a jel na bodovaných místech v kontaktu s vedoucí skupinou. Bohužel krátce poté udělal chybu Can Öncü, českého závodníka srazil k zemi a spolu s ním i další jezdce. Filip se do závodu vrátil, ale nakonec z něj musel odstoupit kvůli poškozené přilbě. Celý závod dokončilo jen devatenáct jezdců a ti, se kterými Filip do té chvíle jel, skončili na stupních vítězů.

„Do ranního Warm Upu jsme na motorce udělali velké změny, které vedly k lepšímu,“ prozradil po závodě Filip Salač. „Časy v jednotlivých sektorech byly dobré. Když jsem jel ve skupině rychlých jezdců, jako jsou například Niccolò Antonelli nebo Gabriel Rodrigo, tak jsem je předjížděl a vyrovnaně jsme spolu bojovali. Před závodem jsme udělali ještě další drobné úpravy v nastavení, které motorku ještě zlepšily."

„Do závodu jsem skvěle odstartoval a po prvním kole byl na dvaadvacátém místě, takže jsem hned předjel devět jezdců. V dalších kolech jsem bojoval víc a víc a ve třetím kole se posunul na patnáctou pozici, což byl dobrý progres. K tomu jsem zajížděl i rychlé časy na kolo, které byly vyrovnané s jezdci vpředu.“

„Poté jeden ze soupeřů udělal chybu, zavřel se mu předek a srazil mě. V tu chvíli jsem nic neviděl, protože už jsem byl v náklonu do zatáčky, jen jsem dostal ránu a byl na zemi. Spolu s námi spadli další jezdci a měl jsem štěstí, že jsem netrefil další motorku, protože to mohlo dopadnout hůř. Naštěstí mám jen odřené čelo a hematom v lokti, ale nemám žádné zlomeniny, takže se nám všem ulevilo."

„Kromě tohoto incidentu to byl nejlepší závod mého života, tak mě moc mrzí, že jsem ho nemohl dokončit. Spousta jezdců spadla a díky mému tempu jsem mohl být v Top10, ne-li lépe. Celestino Vietti, s nímž jsem jel, závod dokončil na třetím místě. Výsledek mě mrzí, ale určitě budeme v tomto tempu pokračovat dál. Děkuji všem, co mě podporují, panu Šťovíčkovi, týmu, fanouškům, rodině a uvidíme se za dva týdny v Assenu."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Normik přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist