Can Öncü podepsal s Red Bull KTM Ajo

Vítěz letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu, turecký závodník Can Öncü, podepsal s týmem Red Bull KTM Ajo a příští rok absolvuje premiérový ročník jezdce mistrovství světa silničních motocyklů třídy Moto3. Ve svých patnácti letech a sedmi měsících bude v Kataru historicky nejmladším jezdcem třídy Moto3. Dřív než se Öncü postaví na start zahajovacího závodu sezony 2019, pojede na divokou kartu poslední závod sezony 2018 ve Valencii.

Turek Can Öncü začínal s mezinárodním závoděním v roce 2016 v asijském šampionátu mladých talentů, kde byl zároveň se svým bratrem Denizem. O rok později jel Red Bull Rookies Cup, kde skončil celkově třetí. V roce 2018 Can Öncü Rookies Cup vyhrál a jeho bratr Deniz skončil druhý. Oba bratři také závodili v mistrovství světa juniorů v barvách týmu Red Bull KTM Ajo Junior Academy. V roce 2019 pojede Can Öncü premiéru v seriálu Grand Prix.

„Jsem nesmírně šťastný, že jsem dostal šanci závodit s týmem Red Bull KTM Ajo v mistrovství světa silničních motocyklů,“ řekl Can Öncü. „Je to pro mě splněný sen. Už se nemůžu dočkat až příští rok začneme, protože tým dobře znám po roce závodění v juniorském šampionátu FIM CEV Repsol Moto3, což mi dává pocit jistoty. Navíc už brzy pojedu první Grand Prix na divokou kartu, takže to ani nemohlo dopadnout lépe.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist