Italka Alessia Polita těžce havarovala v Misanu

V sobotu došlo k vážné nehodě italské závodnice, jenž na okruhu v Misanu jela první kvalifikační trénink Superstock 600 v rámci italského motocyklového šampionátu CIV.

Sedmadvacetiletá Italka nespadla po kontaktu s některým z jezdců, ale při nájezdu do šestnácté, tedy poslední zatáčky okruhu, ztratila kontrolu nad svým motocyklem Yamaha R6 a havarovala.

Okamžitě po tomto incidentu byla v péči zdravotní služby, následoval převoz do zdravotního centra přímo na okruhu a po zjištění rozsahu zranění, byla Italka letecky transportována na traumatologické centrum nemocnice Bufalini v Ceseně.
Italku do nemocnice přivezli v bezvědomí a okamžitě byly provedeny všechny úkony k obnovení všech životně důležitých funkcí. Existovalo podezření nejen na zlomeniny, ale hlavně na možnost, že si Alessia Polita tvrdým dopadem na asfalt poranila páteř.

Bohužel v neděli přišla z nemocnice zpráva, která podezření potvrdila. Sedmadvacetiletá Italka zůstane ochrnutá, následek zlomeného dvanáctého obratle. Dle italských médií zůstává Alessia Polita nadále v kritickém stavu v nemocnici.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist