V Aragonii získal titul mistra Evropy Moto2 Lukas Tulovic

Na závodním okruhu MotorLand ve španělské Aragonii získal o víkendu titul mistra Evropy Moto2 Němec Lukas Tulovic (Liqui Moly Intact GP Junior Team). Ten si svůj sen splnil hned v prvním klání, které vyhrál. Celkového vítěze série Hawkers European Talent Cup budeme znát až ve Valencii. V Aragonii vyhrál první závod ETC Guido Pini (AC Racing Team), ve druhém bral plný počet bodů Casey O'Gorman (VisionTrack Racing Team). Colin Viejer (AGR Team) vyhrál z pole position závod Finetwork FIM JuniorGP World Championship, kde je již o juniorském mistru světa rozhodnuto. Na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu se jím stal Španěl Jose Antonio Rueda (Team Estrella Galicia 0,0).

V jediném závodě JuniorGP v Aragonii porazil Colin Viejer (AGR Team) Davida Salvadora (Laglisse Academy) a úřadujícího šampiona Jose Antonia Ruedu (Team Estrella Galicia 0,0) a na konto si připsal své druhé vítězství sezony. Druhé místo Davida Salvadora bylo jeho nejlepším letošním výsledkem a Španěl si díky tomu upevnil druhou pozici v průběžném hodnocení. Třetí Jose Antonio Rueda (Team Estrella Galicia 0,0) pokračuje ve skvělé pódiové bilanci, kterou má v devíti z deseti odjetých závodů.

Před startem prvního klání v Aragonii Lukas Tulovic (Liqui Moly Intact GP Junior Team) věděl, že k tomu, aby získal titul mistra Evropy 2022 Moto2 potřebuje vyhrát. Dvaadvacetiletý jezdec přesně to udělal, vyhrál také druhý závod a z Aragonie odjel s plným počtem bodů a evropským titulem v kapse. Australan Senna Agius (Promoracing) a jeho týmový kolega Xavier Cardelus (Promoracing) obsadili v obou závodech v Aragonii v pořadí druhé a třetí místo. Ve třídě Stock získal vítězství v prvním závodě Dani Muñoz (Fifty Motorsport) a ve druhém byl úspěšný Juan Rodriguez (Cuna Campeones). Startoval také český závodník Filip Řeháček (Cardoso Racing), který bral v prvním klání čtyři body.


Titul, který mohl být rozhodnut už také v předposledním kole sezony, byl v sérii Hawkers European Talent Cup. Nicméně rozhodující bitva se odkládá až na závěr sezony ve Valencii. První vítězství sezony si na konto připsal Guido Pini (AC Racing Team), který se v poslední zatáčce dostal předl Maxima Martineze (Team Honda Laglisse), třetí byl Brian Uriarte (Team Estrella Galicia 0,0). Ve druhém závodě byli diváci svědky skvělého souboje pěti jezdců a znovu vše rozhodlo až poslední kolo. Tentokrát vyhrál závod Casey O'Gorman (VisionTrack Racing Team), jehož náskok v cíli byl na pouhých osmi tisícinách. Druhý byl Guido Pini a třetí Joel Esteban (Aspar Junior Team). Těsně za pódiem zůstal Maximo Martinez a Brian Uriarte. Před závěrečným závodem sezony ve Valencii vede tabulku průběžného hodnocení Guido Pini, druhý Joel Esteban ztrácí tři body.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKOVÝ SERVIS.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist