Předposlední podnik sezony v Albacete, Pons je evropským šampionem Moto2

O víkendu jeli na okruhu v Albacete závody jezdci mistrovství světa juniorů FIM EVC Repsol Moto3, jezdci mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 a jezdci pohárové soutěže European Talent Cup (ETC). Českým zástupcem je v Moto3 Ondřej Vostatek, který obsadil čtyřiadvacáté místo, Slovák Michal Búlik vyhrál závod ETC Serie 2. Evropským šampionem je s předstihem Španěl Edgar Pons ze stáje Baiko Racing. Posledním podnikem sezony 2019 je listopadová Valencie.

FIM CEV Repsol Moto3

Vítězstvím v závodě udělal důležitý krok k zisku světového titulu Španěl Jeremy Alcoba (Laglisse Academy), jemuž teď patří celkem 179 bodů. Lídr průběžného hodnocení má před posledními dvěma závody ve Valencii náskok 46 bodů, takže mu opravdu moc nechybí k tomu, aby mohl slavit. Ve vedení závodu se s Alcobou střídal také Carlos Tatay (Fundación Andreas Pérez 77) a Ryusei Yamanaka (Junior Team Estrella Galicia 0.0). V posledním kole zaútočil na vedoucí pozici Carlos Tatay, ale byl dlouhý a tak se před Španěla dostal Daniel Holgado (Junior Team Estrella Galicia 0.0) a Barry Baltus (Ángel Nieto Junior Team). Jenže Baltus byl následně penalizován ztrátou pozice, takže se na třetí místo posunul Tatay, jemuž v průběžném hodnocení patří druhá příčka. Český závodník Ondřej Vostatek (Igax Team) je klasifikován na čtyřiadvacáté pozici a už teď se těší na závěr sezony a start nového dobrodružství s týmem Aspar.

FIM CEV Repsol Moto2

Jezdci evropského šampionátu měli na programu dva závody a hned v tom prvním si Edgar Pons (Baiko Racing Team) zajistil titul, když vyhrál závod před dvojicí Héctor Garzó (CNS Motorsport) a Miquel Pons (H43 Nobby Talasur Blumaq). Druhý závod víkendu v Albacete vyhrál Héctor Garzó. Klání bylo zastaveno červenými vlajkami kvůli pádu dvojice jezdců Ramdan Rosli (Onexox TKKR SAG) a Matthias Meggle (Dynavolt Intact SIC). Restart byl na deset kol a hned od začátku v něm vedl Héctor Garzó. V psoledním kole spadl čerstvý šampion Edgar Pons, takže se z umístění na stupních vítězů radoval Alessandro Zaccone (Promoracing) a Tommaso Marcon (Team Ciatti-Speed Up).

European Talent Cup (ETC)

Ohledně celkového vítěze je v této pohárové soutěži již rozhodnuto, protože náskok 74 bodů má na kontě Izan Guevara (Cuna De Campeones). Závod v Albacete museli zastavit už během prvního kola, protože došlo k pádu hned několika závodníků. Restart byl vypsán na 12 kol a pozice na stupních vítězů získali pouze jezdci jedné stáje a to Talent Team Estrella Galicia 0,0. Na prvním místě skončil José Antonio Rueda, druhý byl Diogo Moreira a třetí Adrián Cruces. Stále aktuální je souboj o druhé a třetí místo mezi jezdci José Antonio Rueda, David Alonso, Fermín Aldeguer, Iván Ortolá a Diogo Moreira. V doplňkovém klání Série 2 vyhrál slovenský závodník Michal Búlik, který podobně jako Ondřej Vostatek bude tento týden bojovat o místo v příštím ročníku Red Bull Rookies Cupu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist