FIM CEV Repsol - Předposlední podnik sezony v Albacete

Na závodním okruhu v Albacete je o nadcházejícím víkendu předposlední podnik sezony motocyklového seriálu FIM CEV Repsol, kde startují jezdci světového šampionátu juniorů, evropského mistrovství šestistovek a evropské pohárové soutěže mladých talentů. V sobotu jsou na programu dvě kvalifikační jízdy, neděle je dnem závodu. V případě kategorie Moto2 se již tuto neděli může definitivně rozhodnout, kdo bude letošním mistrem Evropy.

FIM CEV Repsol Moto3 je juniorským mistrovstvím světa a o nadcházejícím víkendu v Albacete mají jezdci jen jeden závod. Lídrem průběžného hodnocení je se 155 body Raúl Fernández (Ángel Nieto Team). Španěl má náskok na druhého v pořadí Manuela Paglianiho (Leopard Racing) 32 bodů, ale vzhledem k tomu, že do konce sezony je k dispozici stále 75 bodů, není prozatím nic rozhodnuto. Matematicky tak ve hře o titul zůstává trojice závodníků Yuki Kunii (Asia Talent Team), Sergio Garcia (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a průběžně pátý Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0,0). České barvy zastupuje Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones), jemuž patří průběžná dvanáctá příčka, osm bodů od první desítky.

O titulu mistra Evropy může rozhodnout dvojice klání jezdců série FIM CEV Repsol Moto2 (Moto2 European Championship), kde je lídrem průběžného hodnocení Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior). Švýcar má na druhého Edgara Ponse (AGR Team) náskok ve výši 47 bodů a je skutečně blízko triumfu. Rovných 70 bodů ztrácí třetí v pořadí Augusto Fernandez (Easy Race), ale ten už je ve hře o titul čistě matematicky.

European Talent Cup (ETC) má do konce sezony už jen dva závody, jeden teď v neděli v Albacete a poslední v listopadové Valencii, kde letošní ročník také skončí. K dispozici zůstává rovných 50 bodů a první v průběžném hodnocení Xavier Artigas (Honda Impala) má náskok ve výši 21 bodů. To je celkem slušná výhoda, ale vyhráno zatím nemá, jelikož Matteo Bertelle (SIC 58 Squadra Corse) mu zadarmo nic nedá. Třetí David Salvador (Cuna de Campeones) ztrácí na vedení v soutěži 30 bodů. V ETC je také dvojice talentů z České republiky – průběžně třináctý Ondřej Vostatek (IGAX Team) a Filip Řeháček (IGAX), jemuž patří devětatřicátá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist