FIM CEV – Den závodu čtvrtého podniku sezony v Barceloně

Po dva závody měli o víkendu v Barceloně jezdci sérií Moto3 a Moto2, jedno klání absolvovali jezdci European Talent Cupu (ETC). V prvním závodu juniorského MS Moto3 vyhrál Sergio García (Junior Team Estrella Galicia 0.0), druhý vyhrál Manuel Pagliani (Leopard Junior). V evropském seriálu Moto2 slavil vítězství v prvním závodu Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior), ve druhém se radoval Augusto Fernández (Easyrace). Vítězem závodu ETC je Matteo Patacca (SIC58 Squadra Corse). Filip Salač obsadil dvaadvacáté a šestnácté místo v závodech FIM CEV Moto3.

První závod FIM CEV Moto3 vyhrál Sergio García, jenž porazil druhého v pořadí Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0.0) minimálním rozdílem patnácti tisícin. Třetí projel cílem Apiwath Wongthananon (VR46 Mastercap Team). Většinu závodu vedl Manuel Pagliani (Leopard Junior), ale tři kola před cílem byl v kolizi s pozdějším vítězem a závod dokončil čtvrtý. Český závodník Filip Salač (CZECH TALENT TEAM CUNA DE CAMPEONES) byl v cíli dvaadvacátý v pořadí.

Ve druhém závodě víkendu v Barceloně došlo hned na dvoje přerušení červenými vlajkami. Tentokrát si vítězství nenechal nikým vzít Manuel Pagliani, druhý projel cílem Celestino Vietti (SKY Junior Team VR46 Riders Academy) a třetí byl Jeremy Alcoba, který za sebou udržel dvojici Raúl Fernández a Marc García. Filip Salač byl ve skupině bojující o čtrnácté místo, ale nakonec skončil těsně za body šestnáctý. Lídrem průběžného hodnocení je Raúl Fernández, Filip Salač j sedmnáctý.

Mezi jezdci, kteří se dostali do kolize po němž následovalo druhé přerušení závodu, byl Andreas Pérez (Reale Avintia Academy), jehož ošetřovali přímo na místě a letecky přepravili do nemocnice. Pozdě večer byly informace takové, že má vážné zranění hlavy, ale zůstává na přístrojích.

V prvním závodu FIM CEV Moto2 vyhrál Jesko Raffin, jemuž se podařilo překonat Augusta Fernándeze rozdílem osmi desetin. Pro body za třetí místo si dojel Edgar Pons (AGR Team), čtvrtý byl Héctor Garzó (Team Wimu CNS) a pátý Dimas Ekky (Astra Honda Racing Team).

Druhý závod rozhodl jezdec o kolo zpět, když dosud vedoucí Jesko Raffin musel zpomalit čehož využil Augusto Fernández a na konto si připsal plný počet bodů. Švýcar v barvách týmu Swiss Innovative Investors Junior cílem projel druhý a na třetím místě skončil Lukas Tulovic (TEAM WIMU CNS). Lídrem průběžného hodnocení je po Barceloně Jesko Raffin, kterýb má deset bodů náskoku na druhého Fernándeze.

Jediný závod European Talent Cupu v Barceloně vyhrál Matteo Patacca, který v přerušeném klání červenými vlajkami porazil Xaviera Artigase (Team Impala Honda), třetí skončil José Antonio Rueda (Talent Team Estrella Galicia 0,0). Toto pořadí je dle bodového přídělu za Barcelonu jelikož ve výsledkové listině závodu není pořadí, jen je napsáno neklasifikován. Ondřej Vostatek ani Filip Řeháček v závodě nebodovali. Pohárovou soutěž vede Matteo Patacca s náskokem 24 bodů.

Další závody FIM CEV Repsol jsou ve španělské Aragonii s termínem 29.7. 2018.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist