Třetí závod CEMC v Oscherslebenu také s Jürgenem Fuchsem a Matějem Smržem

Od 7. do 9.června proběhne na německém okruhu Motorsport Arena Oschersleben nedaleko Magdeburgu třetí kolo Středoevropského šampionátu CEMC 2013. Protože už za týden je tam na programu německý šampionát, mnozí jezdci využili závodu CEMC také k tréninku.

Jürgen Fuchs

Německý pilot Jürgen Fuchs startoval v MS motocyklů ve třídě 250 cm3. Největších úspěchů dosáhl Fuchs na stroji Honda NSR 250 s podporou výrobce cigaret HB, v roce 1996 byl čtvrtý za Biaggim (Aprilia), Waldmannem a Jacguem (oba na Hondě). Třetího závodu CEMC v Oscherslebenu 7. – 9. června 2013 se Jürgen Fuchs zúčastní v roli učitele jízdy na motocyklu v rámci tzv. „riding school“. Co je jeho hlavním úkolem?

„Nezúčastňuji se již žádného mistrovství, mám za úkol starat se o zájemce o motocyklový sport,“ říká v Mnichově žijící Jürgen Fuchs. „Mým úkolem je podpora pilotů, kteří se zajímají o motocyklové závody. Starám se o příští závodníky v Oscherslebneu, mám v plánu také jízdu na Masarykově okruhu v Brně. Je to jedna z naprosto vynikajících tratí!“
Matěj Smrž

Závodu CEMC 7. – 9. června 2013 v Oscherslebenu se zúčastní také Matěj Smrž. Za týden se na tomto okruhu pojede Mistrovství Německa, Matěj tam startuje s Yamahou v kategorii Superbike, využil proto možnosti si na této trati zatrénovat. Matěj Smrž startuje v Mistrovství Německa od roku 2010, devětkrát tam vyhrál, některá vítězství byla velmi emotivní. Letos startuje v týmu Yamahy se strojem YZR R1, jeho šéfem je bývalý závodník Michael Galinski, týmovým kolegou je Australan Gareth Jones.

„Jones je zatím úspěšnější, v Zolderu byl dvakrát druhý. Body má ze všech startů v německém mistrovství,“ říká Matěj Smrž. „S Garethem mám super vztahy. Já mám letos zatím smůlu, v prvním závodě na Lausitzringu jsem vedl, ale musel jsem vzdát kvůli závadě spojky.“

Matěj Smrž si cení úspěchu v Superstocích 1000 z roku 2008, vyhrál zde jako jediný český pilot závod v Magny Cours. Yamahu YZR R1 prodal tým Michaela Galinského Pawlu Szkopkovi, ten s ním před závodem v Oscherslebenu vede Středoevropský šampionát CEMC 2013 ve třídě Moto1000.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist