Michal Javůrek zhodnotil víkend na Pannonii

Motocyklový závodník Michal Javůrek, jezdec jenž patří mezi piloty, kteří výrazně propagují server www.racing.motorkari.cz v domácím šampionátu, vyhodnotil svůj poslední závod, kterým byla maďarská Pannonie.

Na Maďarský okruh Pannonia ring jsme dorazili v pátek k ránu a počítali jsme s tím, že budeme celý pátek věnovat tréninku. Páteční volné ježdění se sice konalo, ale až na jednu suchou jízdu celý den pršelo, což mi dost zkřížilo plány a bohužel jsem si nestihl trať najet. První sobotní kvalifikace proběhla na mokré trati, což nebylo špatné a nakonec z toho bylo i 1. místo mezi litry. Horší situace nastala před druhým kvalifikačním tréninkem, do poslední chvíle zůstávala trať mokrá a museli jsme vyčkávat, co nazujeme. Došlo také k časovému posunu, který byl podle našich informací zhruba jednohodinový. Tento posun se nakonec nekonal, a že začíná 2. kvalifikační trénink jsme se dozvěděli, až když jsme viděli najíždět jezdce z naší třídy. Protože trať byla téměř suchá, snažili jsme se rychle přezout. Podařilo se nám přezout pouze zadní gumu, přední jsme museli z časových důvodů nechat mokrou. Do kvalifikace jsem stihl nastoupit na poslední volnou chvíli a stihl jsem zajet pouze jedno měřené kolo, což pro mě znamenalo 9. startovní pozici.
V neděli ráno jsem absolvoval ranní warm up s nadějí, že si alespoň trochu osvojím suchou trať, ale za 10 minut se toho moc natrénovat nedá.
Do závodu jsem startoval z 9. pozice, start se mi vydařil a do druhého kola jsem vjížděl jako druhý v pořadí. S přibývajícími koly jsem však několikrát chyboval, což mě stálo propad o několik míst. Nakonec jsem projel cílem jako čtvrtý mezi litry a získal tak neoblíbenou bramborovou medaili.
A jak tento víkend hodnotím ze své pozice? Už od našeho příjezdu bylo hodně špatné počasí, které znemožnilo kvalitní trénink, někteří jezdci zvolili již čtvrteční trénink, kdy bylo celý den sucho. Já jsem zaváhal a počítal s pátečním ježděním, což se kvůli špatnému počasí nevyplatilo. Na suché trati jsem se svezl asi 30 minut, což mi k zajetí dobrých času nestačilo a z toho důvodu jsem v hlavním závodě tolik chyboval. Soupeři byli tentokrát lepší než já a s problémy se vypořádali lépe. Svůj osobní výkon tohoto víkendu moc kladně nehodnotím, do příštího závodu je co zlepšovat. Javor

www.michaljavurek.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist