Závod 55.ročníku Macau Motorcycle Grand Prix vyhrál Hickman

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
JJNN (58) napsal 20.11.2023 v 09:06

Celý závod:
https://www.youtube.com/watch?v=yLbqa5qqfcY

CBRlitrRR (19) napsal 18.11.2023 v 17:26+8

Pro všechny co neviděli závod.
Na startovním roštu nám chybí Kamil, který nevyjel ani z boxů. Závodníci odjíždí do zahřívacího kola, po návratu na rošt, Todd zvedá ruku pro technickou poruchu. Mechanici s teamu tlačí motorku do boxů a Todd naštvaný opouští startrošt. Komisaři dávají znamení ještě k jednomu zahřívacímu kolu. Start probíhá bez Todda a Kamila. Je odstartováno, ve vedení je Hickmen,........., asi ve 14 zatáčce padá McCor. a do jeho motorky naráží Schoots. Jsou vyvěšené červené vlajky a závodníci aniž by dokončili první kolo, zajíždějí do boxů. Čeká se na restart závodu.
Je otevřená pit lane a závodníci najíždějí na start rošt. Z boxů vyjeli i Todd a Kamil a staví se na pozice z kvalifikace (2/18). Je zrychlená startovací procedura 1 mechanik, rychle do zahřívacího kola a druhý start. Start zase vyšel Hickmen., zaním Todd, Ruter,.... Kamil jako vždy špatný start a propadá se na poslední místo. Ve předu ujíždí Hick, Todd, Ruter,.... Kamil už předjel jednoho jezdce. Ruter má technický problém a zajíždí do boxů k mechanikům. Kamil se zatím prokousává dopředu už je 15. Hick, pronásledován Todd, v jedné zatáčce opírá svou motorku o zeď Kostamo a Kamil se posouvá na 12 pozici. Hickmen se vzdaluje Todd a začíná boj o 3 flek mezi Brooks a Datzer, kdy Brooks dělá někde chybu a Datzer toho využije a postupuje na 3 místo. Thompson dostává penalizaci +15 sekund, do konce závodu zbývá 2 kola, Kamil ztrácí na jezdce před sebou přes 17 sekund a má náskok přes 10 sekund na jezdce za sebou. Poslední kolo Hick vyhrává s velkým náskokem před Todd a Datzer,.... čekáme na Kamila na 12 místo........ střih 474 motorka na kousky Kamil asi v bolestech, v poslední zatáčce před cílem. Ze záběrů to vypadalo na ustřelení předního kola, stačilo to poslední kolo jen obkroužit a byl by super výsledek.

IvanDvoutakťák (5111) napsal 18.11.2023 v 15:03-1

CBRlitrRR :
*Holanďanka* v závodě nestartovala
a o Kamilovi v této výsledovce taky něco píšou

CBRlitrRR (19) napsal 18.11.2023 v 14:49

Celé to bylo nějaké zmatečné!!
Schoots nezajede limit 106% času, nekvalifikuje se, ale v závodě startuje?
Kamil nenajede na start, + Todd technická porucha v zahřívacím kole. Po restartování mohou oba dva startovat z pozic co si zajistili v kvalifikaci?

LAJWEC (380) napsal 18.11.2023 v 13:06

Tak hlavně,že se Kamilovi nic moc nestalo a do nové sezóny bude v pohodě. Snad i holanďanka Nadieh Schoots bude v pořádku a ještě ji u nás na RR uvidíme.
Testování Kawy v Brně na Macao bylo teda zbytečný,když potom jela Yamahu R1. Možná to byla špatná volba,ale kdo ví.
Ač jsem velký vyznavač RR,tak si myslím,že tento závod je už hodně za hranou a je to velký risk. Možná bych už řekl,že hazard.

IvanDvoutakťák (5111) napsal 18.11.2023 v 12:52-1

Kamil těsně pod limitem, takže se nekvalifikoval do závodu ...
Matador hořických závodů David Datzer na bedně ...





TOPlist