Závod 55.ročníku Macau Motorcycle Grand Prix vyhrál Hickman

Stylem start cíl vyhrál závod v Macau britský závodník Peter Hickman (BMW), jenž si na konto připsal již čtvrté vítězství. Na druhé pozici skončil Davey Todd (BMW), třetí Němec David Datzer (BMW). Čech Kamil Holán (Kawasaki) v posledním kole havaroval a s lehčím zraněním byl převezen do nemocnice k ošetření.

Závod na dvanáct kol museli restartovat po incidentu Briana McCormacka (RoadHouse Macau/FHO Racing), který spadl a utrpěl zranění kotníku. Ve snaze vyhnout se McCormackovu motocyklu havarovala také Nadieh Schoots (Basomba Racing). Oba byli s lehkými zraněními převezeni do nemocnice.

Brit Peter Hickman (FHO Racing BMW Motorrad) vyhrál trénink, kvalifikace a také samotný závod, jeho čtvrtý triumf kariéry. „Všechno šlo podle plánu,“ řekl Hickman. „Pneumatiky byly fantastické, všechno fungovalo perfektně. Davey (Todd) na mě brzy tlačil, což pro mě bylo dobré, protože jakmile jsem se od něj odpoutal, začal jsem pak dělat chyby. Trochu jsem si promluvil sám se sebou a v desátém kole jsem byl zase soustředěný. Mám radost za Faye Ho a celý tým, který na tomto vítězství neúnavně pracoval.“

Do prvního startu nenastoupil Davey Todd (Burrows Engineering/RK Racing), jehož vyřadila technická porucha chlazení oleje, ale zachránila ho červená vlajky v úvodním kole závodu. Nastoupil do restartu a závod dokončil jako druhý v pořadí. „Byl to Peter Hickman, kdo mi řekl, že bych mohl mít problém,“ řekl Todd. „Při zahřívacím kole viděl, že mi z motorky vychází malé obláčky kouře, a ukázalo se, že je to prasklá olejová trubka. Když jsem se vracel do boxové uličky, měl jsem pocit, že se mi zhroutil svět. Tým byl ale skvělý, pokračoval v práci pro případ, že by byla červená vlajka, což se také stalo, takže jsme se mohli zapojit do restartu. Obrovský dík patří Philu Crowovi, který nám dal náhradní trubku, protože jsme žádnou neměli a bez ní bychom se nemohli vrátit.“

Na třetí pozici závod dokončil Němec David Datzer (MTP Racing by ZERO UP Penz 13), jemuž se start příliš nepovedl, ale ztracené pozice získal zpátky a mohl slavit umístění na stupních vítězů. „Byl jsem ze svého startu velmi zklamaný. Mám však to štěstí, že mám skvělou motorku, kterou připravil skvělý tým. Propracoval jsem se k cíli a být v Macau opět na stupních vítězů je skvělý způsob, jak závod ukončit,“ dodal Němec.

Fin Erno Kostamo (ZERO UP Racing Team by Penz 13), který závod Macau Motorcycle Grand Prix vyhrál loni, byl v první polovině závodu na třetím místě, nicméně vítězství neohájil, jelikož musel odstoupit kvůli technickým problémům. David Johnson měl problém s brzdami a musel odstoupit. Český závodník Kamil Holan (Blue Garage) do závodu startoval osmnáctý, bohužel havaroval v posledním kole a byl převezen do nemocnice, kde mu ošetřili lehčí zranění.


0300672655fb27c8802f9f2d86b1b37c.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist