Střípky z pátečních Hořic

V Hořicích už se vše připravuje na víkendová klání České Tourist Trophy, během níž se bude bojovat i o body do seriálu International Road Racing Championship. Vyrazili jsme nasát tamní atmosféru a přinášíme vám některé aktuální informace z míst, kde bude o víkendu pěkně horko!

V depu dnes probíhaly administrativní a technické přejímky, a skalní fandové si v relativním klidu mohli prohlédnout závodní stroje i týmová zázemí všech účastníků, případně poklábosit s piloty, kteří budou během víkendu na naší nejkrásnější přírodní trati opět předvádět nervydrásající bitvy. Během páteční návštěvy a odbavení novinářské akreditace jsme vyzpovídali přední jezdce nejprestižnější kubatury Superbike, aby nám představili svoje plány a předzávodní ambice.

#99 Danny Webb; Wepol Racing by Penz 13 – vedoucí jezdec šampionátu IRRC.

Danny, jak se těšíš na následující závod? Koho tipuješ na největšího favorita tohoto závodu? Jaké jsou tvoje ambice pro neděli?

"Těším se moc, místní trať je sice náročná, ale skvělá a připomíná mi ostrovní tratě. K největším favoritům budou určitě patřit Marek Červený a Didi Grams, myslím, že mezi nimi se bude rozhodovat o vítězství. Co se týče mne, tak já se budu soustředit hlavně celkové prvenství v šampionátu – to je můj hlavní cíl. To budu také preferovat před vítězstvím v tomhle závodě, takže pokud bych skončil za Markem a Didim na třetím místě, byl bych spokojený."

#45 Marek Červený; Wepol Racing by Penz 13 – průběžně 4. místo IRRC, několikanásobný vítěz, držitel traťového rekordu

Máro, jak to vidíš před víkendem? Kdo bude bojovat o vítězství? S jakým umístěním budeš spokojený? Padne nový traťový rekord?

"Víkend bude určitě super! Doufám, že se o vítězství poperu a abych se přiznal, tak pomýšlím samozřejmě na příčky nejvyšší – nic jinýho prostě neberu! Vítězství je teda jasný cíl, ale jestli padne nový traťový rekord nevím, tam si tipnout netroufám…"

#26 Didier Grams; G&G Motorsport by BMW Motorrad – průběžně 3. místo IRRC, několikanásobný šampión IRRC

Didi, jak se těším na závod? Kdo bude tvůj největší konkurent a s jakým umístěním budeš v neděli spokojený?

"Jasně, těším se na každý hořický závod a jsem si jistý, že tenhle víkend bude obzvlášť parádní! Stejně jako tomu bylo už několikrát, budeme bojovat hlavně s Markem Červeným a i když bych samozřejmě rád vyhrál, druhý místo bych bral taky."

#15 Petr „Kimura“ Bičiště

Petře, původně jsi byl přihlášený do šestek, ale tady tě vidím s litrem – co se stalo?

"Nojo, letos je to nějaký divoký. Vlastně celá moje kariéra je jak na houpačce – před třema rokama jsem chtěl se závoděním končit a nakonec jsem jel i mistrovství světa. Letos jsem měl naopak velký plány a teď když se chci svézt, tak jsem musel nejdřív koupit mašinu."

Pojedeš teda jenom Hořice nebo vyrazíš i jinam?

"Určitě bych chtěl ještě do Dymokur a možná do Frohburgu, všechno samozřejmě závisí na to, kolik seženu peněz."

Odpoledne se mnozí jezdci přesunuli i se svými motocykly do prostor Muzea Czech Road Racingu, kde probíhala autogramiáda nejenom současných pilotů, ale i střelců z dob minulých. Radek Urbanec, Michael Pearson, Harry Heutmekers, nebo Jiří Brož – to jsou opravdoví střelci, kteří na tamním okruhu doslova psali historii! K vidění byl i Kamil Holán, který ale bohužel potvrdil, že se víkendového klání kvůli zranění nezúčastní. Joska Kubíček vyzpovídal většinu účastníků a například s Matthieu Lagrivem zavzpomínal na to, jak mu při jeho první návštěvě tenhle několikanásobný mistr světa vytrvalostních motocyklů říkal, že na téhle trati musí jet jen úplný blázen. A letos zde pojede už druhý závod…

Kdo zkrátka jednou ochutná hořické závody, tomu atmosféra zaryje hluboko pod kůži a rád se sem vrací - tak dorazte zítra taky! Časový harmonogram a startovní listiny najdete zde.

 

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
john45 přispěl 2 Kč
BELY přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jara11x přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist