Pozvánka na roadracing do Hradce Králové

S touhle pozvánkou jsem dlouho váhal. Důvodem bylo příliš mnoho neznámých a rozhodně bych nikoho nazval někam, kde bych sám nechtěl pro přílišný optimizmus pořadatelů startovat.

Asi přede dvěma týdny jsem to nevydržel a do Hradce se vypravil a rovnou s motorkou, protože hradecké letiště znám a celé mi nějak prostorově neladilo.
Video z prvních jízd si můžete pustit tady:

No … řečeno kulantně, bylo to hodně rozpačité. Zkušební jízda ukázala, že budou naprosto nezbytné nějaké úpravy, protože roadracing je sice roadracing, ale hardcore už není punk …
Prioritou se ukázaly zásadní změny v zatáčce, kterou se najíždí zpátky na starou runway, na nejdelší, cca 300 metrovou rovinku. Celý prostor byl v několika výškových úrovních a nerovnosti nedovolovaly projet tudy nějakým inteligentním způsobem. Dalšími ne úplně normálními místy byly nájezd na nový polygon a výjezd z něho.
Své s k tomu řekl i Joska Kubíček, později také Mára Červený a Petr Kimura Bičiště a poslední slovo měl Honza Baláž, nájemce celého areálu. Ten už během našeho rozhovoru vytáhl telefon a začal vyjednával a řešit…. a výsledkem bylo, že včera po trati závodila fréza s finišerem a že ti, kteří seděli za volanty, nebo čím se to vlastně řídí, si to celé vzali docela osobně a poměrně se vytáhli …
Dnes jsem se tam byl podívat a nezbývá mě než smeknout.
Charakter trati se změnil řádově a s čistým svědomím tímto zvu nejen diváky, ale hlavně kolegy závodníky, kteří doteď váhají.
Jasně že to je pořád trochu punk … no spíš víc než míň … ale myslím, že takhle by to šlo.

 
rozšířený výjezd na nový polygon


motegi - nový polygon


upravený výjezd z polygonu na starou runway


úplně překopavý prostor výjezdu z Czechringu na starou runway

Zbývá spousta práce, na novém asfaltu je ještě sorbent, dráha se po vymetení musí umýt, ale v porovnání s tím, co se do teď udělalo, je to už jen kosmetika.

Něco o trati

Délka trati je cca 1.900 mondeometrů, je na ní +/- 5 levých a 6 pravých zatáček, jeden podjezd pod mostem a žádné místo pro flákání se. Plyn, brzdy, kolena, 1, 2, 3 … pořád dokola, tedy hodně technická bezodpočinková záležitost.
Zatím to vypadá že pro diváky budou docela atraktivní místa … tak neváhejte a přijeďte se mrknout a povzbudit.
 

Kdy a kde?
Letiště Hradec Králové 24. a 25. 6. 2017
 

jízní řády, zvláštní ustanovení a startovky na webu CezchRRRklubu

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sokol291 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist