O víkendu je Macau Grand Prix s Markem Červeným

Závod motorek na městském okruhu bývalé portugalské kolonie je tentokrát s českou účastí, protože je ve startovním poli superbiků Marek Červený. Letošní sestava je vůbec pořádně pestrá s celkem pěti předchozími vítězi, takže se máme rozhodně na co těšit. První tréninky jsou na programu ve čtvrtek, pátek je dnem druhé kvalifikace a sobota patří samotnému závodu.

Kapitoly článku

Se startovním číslem jedna bude na jihu Číny Peter Hickman, který loni závod vyhrál. Letos pojede znovu s BMW, tentokrát ale v barvách SMT Racing/Bathams a s týmovými kolegy Michaelem Rutterem a Stuartem Eastonem. Týmoví kolegové to jsou pro Hickmana velká konkurence, protože králem Macau je s rekordním počtem osmi vítězství právě Michael Rutter. Jezdec z prostředí BSB Stuart Easton Macau vyhrál čtyřikrát a rozhodně je s ním třeba počítat.

S čtyřkou na kapotě závodí Ian Hutchinson, vítěz závodu v Macau z roku 2013. Tento rychlík na přírodních okruzích je v barvách Tyco BMW připraven získat pro sebe a tým nejlepší možné umístění. Pátým vítězem závodu Macau GP je legenda na dvou kolech John McGuinness. Ten startuje s číslem dvanáct a jeho týmem je Honda Racing. Týmovým kolegou McGuinnesse je s dvaadvacítkou Conor Cummins.

Do sobotního závodu nasadil tým Penz13.com by MGM & Special Olympics Macau dvojici Gary Johnson a Danny Webb, jehož známe z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů. Zatímco Johnson pojede svůj devátý závod, pro Webba je to v Macau premiéra.

Na startu uvidíme známé tváře jako je Rakušan Horst Saiger (Saiger Racing Kawasaki), Němec Didier Grams (Heidger Motorsport BMW), Američan Mark Miller (Splitlath EBR Buell), ale především je to český závodník Marek Červený (Heidger-Motorsport by WEPOL, SAFMETAL), vítěz letošního ročníku evropského šampionátu závodů motocyklů na přírodních okruzích IRRC 2016. Červenému se splnil velký sen a po letech snažení se dostat na rošt Macau GP je tam a my mu budeme držet palce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist