IRRC 2022 – V Hengelu odjeli první závody sezony

První závody nové sezony International Road Racing Championship (IRRC) 2022 jeli jezdci o víkendu v nizozemském Hengelu. V kategorii Superbike vyhrál oba závody Lonbois Vincent (yamaha), Jorn Hamberg (Yamaha) ovládl kategorii Supersport. Češi jsou v IRRC tři. Kamil Holán (Kawasaki) první závod nedokončil a ve druhém nestartoval. V Supersportech je po dvou závodech průběžně druhý Marek Červený (Yamaha), desátý je Petr Najman (na fotografii).

Po úvodních závodech sezony Superbike IRRC 2022 jsou karty celkem jasně rozdané. V obou závodech byly stupně vítězů naprosto stejné, takže i tak vypadá pořadí v průběžném hodnocení. Na první pozici je vítěz obou klání SBK Vincent Lonbois (Yamaha), který má na kontě rovných 50 bodů. Dvě druhá místa získal vítěz kvalifikace David Datzer (BMW), třetí je s 32 body Lukas Mauer (Kawasaki). Z českých závodníků je v třídě SBK pouze Kamil Holán (Kawasaki). Ten se do závodu kvalifikoval jako šestnáctý, ale zatím nezískal ani jeden bod. První závod nedokončil a ve druhém nestartoval.

Náš tip

IRRC SBK 2022 – průběžné hodnocení 2022.01-irrc-sbk-ranking.pdf

V třídě Supersport IRRC 2022 je po dvojici závodů v Nizozemsku lídrem průběžného hodnocení Jorn Hamberg (Yamaha), jemuž se povedlo vyhrát obě klání, takže má na kontě plný počet bodů. Na druhém místě je Marek Červený (Yamaha), který je znovu součástí třídy Supersport a začal výborně druhým a třetím místem, takže mu na vedení chybí 14 bodů. Třetí je s celkem 33 body Nizozemec Ilja Caljouw (Yamaha). Druhý český závodník Petr Najman (Triumph) kvůli poruše motoru do prvního klání nenastoupil, ale ve druhém si spravil chuť třinácti body, takže mu nyní patří průběžná desátá příčka.

Náš tip

IRRC SSP 2022 – průběžné hodnocení 2022.01-irrc-ssp-ranking.pdf

Druhý podnik sezony motocyklové série na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC), bude ve finské Imatře v termínu 1. až 3.července 2022.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist