Romana Cabuk-Fetting: Závody v Hořicích by měly rozhodně pokračovat

Tragická neděle v Hořicích se smazat nedá, bohužel! Vzhledem k řadě komentářů pod články popisující tuto tragédii se naší redakci ozvala žena Jirky Cabuka, tedy paní Romana Cabuk-Fetting a vyjádřila se k celému neštěstí, které potkalo i jejího muže Jirku.

„Nejdříve bych chtěla moc poděkovat všem kamarádům, známým a všem, kdo Jirku podporují a drží mu palce v tomto jeho nejdůležitějším závodě“, začala náš rozhovor Jirkova žena Romana a pokračovala velmi příznivou zprávou: „Jirkův zdravotní stav je stabilizovaný, je rozhodně mimo akutní nebezpečí života, i když vyhráno ještě pochopitelně není. Můj muž nebude minimálně půl roku chodit, má rozsáhlé poranění pánve s mnohočetnými vnitřními zraněními...
Potom se paní Romana rozhovořila o samotné havárii: „V zatáčce „U křížku“ se Robin příliš přiblížil zezadu k Jirkovi a ve vysoké rychlosti došlo ke střetu. Oba dva pak letěli asi 20 m lesem a zatímco Robin bohužel narazil smrtelně do stromu, Jirka měl to štěstí, že žádný strom netrefil. Je to rychlý úsek trati s táhlou zatáčkou za horizontem. Klasická část přírodního okruhu - tedy přiměřeně nebezpečná. Určitě byl úsek adekvátně místu zajištěn z hlediska bezpečnosti. Zábrany byly na předepsaných místech. Nemyslím si, že nějaká síť by zmírnila následky té nehody."
Na téma práce záchranářů se Jirkova žena vyjádřila následovně: „Byla jsem na místě zároveň se záchranáři, kteří dělali v dané situaci maximum. Faktem ale je, že by do budoucna mohli být vybaveni speciálními nůžkami na rozstřižení kombinézy, nebo by měli být také proškoleni v rozepínání motoristických bot“. 

Dále se paní Romana jednoznačně vyjádřila pro pokračování motocyklových závodů v Hořicích: „Diskuze o zrušení závodů pod některými články mě opravdu nemile překvapila. A to i přes hodně kritický zdravotní stav mého muže. Hořice musí být zachovány, vždyť tyto silniční závody mají svou obrovskou tradici. Všichni velcí kluci, kteří se zde postaví na start, si jsou vědomi tohoto nebezpečí a pokud by nejeli v Hořicích, tak by prostě závodili jinde a tam by na ně to nebezpečí číhalo úplně stejné“. 
"Ještě jednou moc s Jirkou děkujeme všem a vyjadřujeme upřímnou soustrast Robinově rodině...",
řekla na úplný závěr našeho rozhovoru paní Romana.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (42x):



TOPlist