Vítězem Zlaté přilby je Polák Patryk Dudek

V neděli vyhrál polský závodník Patryk Dudek 73.ročník Zlaté přilby města Pardubic. Na druhé pozici skončil vítěz předchozích tří ročníků Australan Jason Doyle, třetí v pořadí je Fin Timo Lahti. Českým závodníkům letošní ročník nevyšel, čtvrtfinále jel Hynek Štichauer a Petr Chlupáčinále, bohužel ani jednomu se nepodařilo postoupit do dalších bojů.

Pro Patryka Dudka jde o první vítězství v nejstarším plochodrážním závodě světa. Nicméně před šesti lety byl velmi blízko vítězství Zlaté přilby až do momentu, kdy ho ve finále zastavila porucha techniky. Čekal dlouho, ale nakonec se dočkal a zcela zaslouženě.

Australan Jason Doyle mohl být prvním jezdcem v historii Zlaté přilby, který by ji vyhrál čtyřikrát vřadě. Bohužel pro Australana k tomu nedošlo a musel se spokojit s druhým místem. Třetí v pořadí Timo Lahti byl rovněž blízko šance stát se prvním Finem slavící vítězství, ale i účast ve finále a pozice v Top3 je pro něho velkým úspěchem.

Finále 73.ročníku Zlaté přilby města Pardubic: 1. Patryk Dudek (POL), 2. Jason Doyle (AUS), 3. Timo Lahti (FIN), 4. Jack Holder (AUS), 5. Max Fricke (AUS), 6. Luke Becker (USA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist